2013-10-25 21:18:46
Φωτογραφία για Νέα μέτρα, με άλλα λόγια...!!!
Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα έδιναν κυβερνητικές πηγές, την Παρασκευή, από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. 

 

“Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης” λοιπόν αφού οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι αυτό που εξετάζεται είναι η λήψη διαρθρωτικών μέτρων.

Από τον Σημίτη και τον Καραμανλή μέχρι τον Σαμαρά, διαχρονική φαντάζει η εμμονή της Ελλάδας να γίνει η «πύλη» της Κίνας στην Ευρώπη

Από τον Σημίτη και τον Καραμανλή μέχρι τον Σαμαρά, διαχρονική φαντάζει η εμμονή της Ελλάδας να γίνει η «πύλη» της Κίνας στην Ευρώπη

Τα μέτρα αυτά, όπως έλεγαν, αφορούν ζητήματα όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυφής και να μην υπάρχει υπέρβαση ορισμένων ορίων στις δαπάνες των ΔΕΚΟ.

“Είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο”, σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στις συζητήσεις με την τρόικα, τονίζοντας ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά "διαβατήριο", και ότι “με τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν θα προχωρήσουμε και όλα θα πάνε καλά στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα”.


Βέβαια τα “διαρθρωτικά ή στοχευμένα μέτρα” που στο κυβερνητικό λεξιλόγιο αντικαθιστούν τα “οριζόντια μέτρα” συνίστανται σε περικοπές πρόωρων και επικουρικών συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ανατίμηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατάσχεση καταθέσεων κάθε οφειλέτη ή υπερφορολόγηση κάθε περιουσίας.

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι αυτό που είναι δίκαιο είναι να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μείωση της επιβάρυνσης του ΕΤΙΔΕΕ. Όπως τόνιζαν, η επιβάρυνση αυτή μειώθηκε κατά 15% πέρσι και φέτος θα μειωθεί κατά 10 με 15%.

Για να υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης επιβάλλεται φόρος σε όσους έχουν ακίνητα χωρίς κτίσμα, σημείωναν οι ίδιες πηγές. Οι αγρότες για παράδειγμα, θα πληρώνουν μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο, ενώ το 80% εξ αυτών θα πληρώνει κάτω από 90 ευρώ το χρόνο. “Άρα η θέση μας είναι να πληρώνουν όλοι και λιγότερα” ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες επεσήμαναν ακόμη ότι στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω η επιβάρυνση.

Αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ήταν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, σημειώνοντας πως είναι «σε τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της η ίδια η καγκελάριος σε ερώτηση για το εάν ετέθη το θέμα χαλάρωσης των πολιτικών στην Ελλάδα, απάντησε ότι επρόκειτο για μια σύντομη συνάντηση και ότι η γερμανική πολιτική δεν έχει μεταβληθεί...
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ