2013-10-25 21:50:05
Φωτογραφία για Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας
Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δύο τηλεφωνικές συσκευές στην κατοχή της, εκ των οποίων όμως, όπως αποκάλυψε η ίδια, μόνον η μία διέθετε σύστημα ασφάλειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η παρακολούθηση του κινητού της τηλεφώνου γινόταν πιθανότατα από την έδρα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γραφείο της.

Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Η κυρία Μέρκελ εξήγησε ότι το κυβερνητικό κινητό της, μάρκας Blackberry, ήταν εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα απλό Nokia.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το τηλέφωνο που της διαθέτει η κυβέρνηση προκειμένου να συζητήσει ζητήματα του κόμματός της και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, αυτό που πιθανότατα παρακολουθούσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν το τηλέφωνο του κόμματος. «Μάλλον δεν είναι σύμπτωση ότι οι γραμμές που συνήθως παρακολουθούνται είναι οι λιγότερο προστατευμένες» δήλωσε η Μέρκελ.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ