2013-10-25 22:23:08
Φωτογραφία για Καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου από τον λέβητα του ΑΠΘ
Δυο υπάλληλοι του ΑΠΘ και ένας υπάλληλος βυτιοφόρου καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου από τον λέβητα του πανεπιστημίου συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τους έκρινε ενόχους κατά περίπτωση για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου, άμεση συνέργεια στην συγκεκριμένη πράξη και ψευδή βεβαίωση, πράξεις που ωστόσο δεν είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Οι δυο υπάλληλοι του ΑΠΘ εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτήθηκε καταδικάστηκαν σε 9 και 7 έτη κάθειρξης και ο υπάλληλος βυτιοφόρου σε 7 έτη.

Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ η έφεσή τους αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο αθώωσε 15 άτομα, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή καυστήρων από πετρελαίου σε μεικτής καύσης και συνεργεία κλήθηκαν να αδειάσουν τις δεξαμενές από το πετρέλαιο. Τότε όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν άδειες, παρότι στα έγγραφα φαινόταν ότι είχαν γεμίσει για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2004.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η σημαιοφόρος που διχάζει!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η σημαιοφόρος που διχάζει!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ