2013-10-26 00:23:06
Φωτογραφία για Για “προβοκάτσια” στα σχολεία καταγγέλλει το ΚΚΕ την Χ.Α. Ξάνθης
Προσπάθειες τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ και μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η Τ.Ε. του ΚΚΕ Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό καταγράφονται απειλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, ενώ προγραμματίζεται Συνέντευξη Τύπου για το θέμα την ερχόμενη Τρίτη.

«Η Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και το Ν.Σ. της ΚΝΕ καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ αλλά και των μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ της Ξάνθης, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι οποίοι τις τελευταίες μέρες, μπροστά και στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, επιδίδονται σε ένα «παιχνίδι» απειλών με ανώνυμα τηλεφωνήματα. Την ώρα που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κάνει πλατιά ενημέρωση σε όλα τα σχολεία για την υποβάθμισή της Παιδείας από την συγκυβέρνηση και την ΕΕ, την ώρα που απολύονται καθηγητές, καταργούνται σχολεία και ειδικότητες, τα σχολεία, μένουν χωρίς δασκάλους, θέρμανση, υλικοτεχνική υποδομή, η δράση των Κομμουνιστών σαφώς και είναι «ενοχλητική» για τ’ αφεντικά τους Βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, και τα τσιράκια τους την Χρυσή Αυγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. ΚΚΕ Ξάνθης, τονίζοντας πως «τους δηλώνουμε ευθέως ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με τέτοια τεχνάσματα.


Μετά την επίθεση στο Πέραμα και τη δολοφονία του Π. Φύσσα, σε εκατοντάδες σχολεία οι μαθητές συζήτησαν και καταδίκασαν το φασισμό, έβγαλαν ψηφίσματα, έφτιαξαν πανό, βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ότι οι φασίστες δεν έχουν δουλειά στα σχολεία, δεν έχουν δουλειά σε καμιά γειτονιά. Αυτός είναι ο δρόμος για τους μαθητές.

Η δράση της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως τους αρμόζει από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Να μιλήσουν ανοιχτά για τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κομμάτων, που ενισχύουν το φασισμό, χρηματοδοτούν με οδηγία της ΕΕ, διάφορους φορείς με ζεστό χρήμα για ν’ αναπαράγουν τη «θεωρία των δύο άκρων», για να ταυτίζουν τη δράση των φασιστών με τους εργάτες, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στη συγκυβέρνηση, στην ΕΕ και τα μονοπώλια.

Να αποκαλύψουν τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αποκαλύψουν στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους!

Για το λόγο αυτό Η Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και το Ν.Σ. της ΚΝΕ, θα δώσει συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 12:30 μμ στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης».

ThrakiToday 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ