2013-10-26 08:52:08
Φωτογραφία για Διευθυντής σχολείου στην Ηλεία απαγόρευσε τις λέξεις «αντάρτης» και «Εθνική Αντίσταση»!
Ιδιαίτερα σοβαρή η καταγγελία της ΕΛΜΕ για μετεκπαιδευτική παρέμβαση που έκανε αποδεκτή η διεύθυνση Σχολείου στην Ηλεία προκειμένου κατά την διάρκεια της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου να μην ακουστούν λέξεις όπως «αντάρτης» και Εθνική Αντίσταση και να μην αναλυθεί ο ρόλος της στο έπος του 40.

Σε γραπτή ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει το εξής:

«Έχει καταντήσει συνήθης πρακτική τα τελευταία χρόνια η ανώνυμη ή επώνυμη παρέμβαση γονέων ή άλλων φορέων σε εκπαιδευτικά θέματα (πώς θα γίνεται η βαθμολόγηση, ποιος θα συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα, πώς θα γίνουν οι σχολικές γιορτές, τι επιτρέπεται να λέμε στα παιδιά μετά την πρωινή προσευχή, ποιανού παιδί θα πάρει παράνομη μετεγγραφή, κ.α.).

Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται είτε στη διεύθυνση του σχολείου, είτε προς το διδάσκοντα, είτε ακόμα και στη διεύθυνση εκπαίδευσης του νομού και της περιφέρειας. Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και συμβαίνει κατά κόρον και στην περιοχή μας.


Πρόσφατα λοιπόν, υπήρξε παρέμβαση – απαίτηση για το τι θα ακούγεται στις σχολικές γιορτές και συγκεκριμένα την 28η Οκτωβρίου.

Παρέμβαση που δυστυχώς βρήκε ευεπίφορο έδαφος στη διεύθυνση του σχολείου και οδήγησε σε απαράδεκτους, αντιπαιδαγωγικούς αποκλεισμούς.

Πρόκειται για ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα στα σχολεία, μια και ο εκπαιδευτικός στο δύσκολο έργο που επιτελεί, κινδυνεύει να γίνει έρμαιο στις παράλογες ορέξεις του οποιουδήποτε νομίζει ότι πρέπει να έχει λόγο στα πάντα.

Η μόρφωση των παιδιών μας αφορά όλους, αλλά ο καθένας μας έχει έναν συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο.

Οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να είναι ξεκάθαροι σε τέτοια ζητήματα χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δεύτερες σκέψεις, ούτως ώστε να διαφυλάσσεται η ηρεμία και το διδακτικό έργο στο σχολείο.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιοι ενοχλούνται από την εθνική αντίσταση και τον όρο «αντάρτης» ή από το μικρό όνομα του Βελουχιώτη, είναι δικαίωμά τους. Ας ενοχλούνται και από τους «Κλέφτες» του 1821.

Η ελληνική πολιτεία έχει αναγνωρίσει την εθνική αντίσταση και τη σημασία της για την απελευθέρωση του λαού της Ελλάδας από τον φασιστικό ζυγό.

Την αντίσταση αυτή αναγνώρισαν και όλοι οι ξένοι λαοί, μεταξύ αυτών και η Γερμανία με την Ιταλία. Χρησιμοποιήθηκαν παροιμιώδεις εκφράσεις για το μεγαλείο αυτού του αγώνα: «μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά τώρα μάθαμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» (Τσόρτσιλ).

Ακόμα και ο Χίτλερ αναγνώρισε ότι οι Έλληνες προέβαλαν τη μεγαλύτερη αντίσταση.

Οι μόνοι που έχουν άλλη γνώμη δεν είναι άλλοι από τους νοσταλγούς των καθεστώτων του Χίτλερ και του Μουσολίνι, από τους αμετανόητους οπαδούς του φασισμού.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι έννοιες, ιδεολογίες και πρακτικές ασύμβατες με το αγαθό της εκπαίδευσης»

Πηγή: ileiapost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ