2013-10-26 09:20:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Αγουρίδη
Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατραϊκή ποτοποιία έκλεισε προχθές με το θάνατο του Ανδρέα Αγουρίδη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 83 ετών, συνδέοντας το όνομά του με την εξέλιξη και καθιέρωση της επιχείρησης «Αγουρίδη» που είναι φημισμένη για το ούζο και την τεντούρα της.

Την Πέμπτη πλήθος κόσμου, συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, τον Ανδρέα Αγουρίδη, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγγέλων του Α’ Νεκροταφείου Πατρών, παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών και φίλων.

Ο Ανδρέας Αγουρίδης, ποτοποιός δεύτερης γενιάς, διατηρούσε το πρώτο του κατάστημά του κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, στην οδό Ρήγα Φεραίου.

Ο εκλιπών απέκτησε δύο γιους, τον Κωστή και τον Παναγή, άξιους συνεχιστές της ιστορικής ποτοποιίας, από τους οποίους ευτύχησε να γίνει παππούς πέντε εγγονών.

Η ιστορία της ποτοποιίας «Αγουρίδη» αρχίζει το 1893 στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, στην πόλη της Πάτρας με πρωτεργάτη τον Παναγιώτη Ν. Αγουρίδη.


Εκεί οι λάτρεις τις παρέας και πιστοί συνεχιστές της παράδοσης ξεκίνησαν με υποτυπώδη μέσα να παράγουν και να εμφιαλώνουν Ούζο και αργότερα Τεντούρα.

Η ποτοποιία Αγουρίδης είναι πρωτοπόρα και αξιόπιστη στον τομέα της. Αποτελεί την πρώτη ιδρυθείσα ποτοποιία στην Πάτρα, που παραμένει ακόμη σε λειτουργία μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης.

Η συνέπεια στην παράδοση, το μεράκι, η υπομονή και η ποιότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής είχαν ως αποτέλεσμα την βράβευση των προϊόντων της ποτοποιίας, η οποία συνεχίζει τη δραστηριότητά της.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ