2013-10-26 10:10:46
Φωτογραφία για Κακά «μαντάτα» από τρόικα: Κόψτε μισθούς σε ΔΕΚΟ και αστυνομικούς!
Η συζήτηση για τα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 πρέπει, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, να γίνει εντός του φθινοπώρου, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα και εφόσον η ελληνική κυβέρνηση –παρά την επιμονή της ότι δε θα χρειασθούν νέα μέτρα- υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Πηγές της τρόικας επισημαίνουν ότι η επιστροφή των επικεφαλής στην Ελλάδα θα έχει νόημα όταν «η ελληνική κυβέρνηση δείξει την πρόθεση για λήψη μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ», συζήτηση που θα ξεκλειδώσει όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις, με αιχμή τη διευθέτηση του χρέους.

Επί του παρόντος, όμως, ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα εξαρτάται από το αν η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιήσει τα προαπαιτούμενα, όπως είναι το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων, η πληρωμή χρεών σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και ο νέος κώδικας των δικηγόρων.


Όσο για τα μέτρα των 2 δισ. ευρώ, την ύπαρξη των οποίων αρνείται η ελληνική κυβέρνηση, οι κοινοτικές πηγές επιμένουν ότι «το ζήτημα είναι υπαρκτό και πρέπει, όταν έρθει η τρόικα στην Αθήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να τα συζητήσει».

Πηγή από το EuroWorking Group περιγράφει ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο τομέα (σήμερα δεν εφαρμόζεται στο 40% της μισθοδοσίας του Δημοσίου), η μείωση μισθών και συντάξεων στους αστυνομικούς και η παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου, με χρονοδιάγραμμα για την πλήρη κατάργηση του εφάπαξ.
Πηγή: 
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ