2013-10-26 13:40:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Αναχωρεί για Κύπρο η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα
Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για το επικείμενο ταξίδι και μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, Πολιούχου των Πατρών στην Κύπρο.

Μετά από επικοινωνία του thebest με τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, υπήρξε η ανακοίνωση ότι την προσεχή Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί ιερά παράκληση στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα είναι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την Αχαική πρωτεύουσα που θα συνοδεύεσει την Τιμία Κάρα στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, την Κύπρο.

Η αναχώρηση του Τιμίου Λειψάνου του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου προγραμματίζεται να γίνει από το ναό γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης ενώ στη συνέχεια με ειδική πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Αράξου θα φτάσει στο πολιτικό αεροδρόμιο του λιμανιού της Λάρνακας, στην Κύπρο.


Ως γνωστό το αεροδρόμιο της Λευκωσίας λόγω των γεγονότων της εισβολής του 1974 και της πράσινης γραμμής που χωρίζει την Κύπρο από τα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη, δεν λειτουργεί.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του πανσεβάσμιου και εξαιρετικά αγαπητού Αγίου Ανδρέα στο εξωτερικό, θα λάβει χώρα στις 17.30 το απόγευμα της Τρίτης 29/10 στην πρωτεύουσα της Κύπρου, την Λευκωσία.

Όπως ανέφερεο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ηγούμενος της ιεράς μονής των Αγ. Πάντων, ο οποίος και θα μεταβεί με την αντιπροσωπεία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στην Κύπρο, το ιερό αυτό κειμήλιο και εκκλησιαστικός "θησαυρός" της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών θα εκτεθεί για ευλογία και προσκύνημα από τους Κυπρίους Χριστιανούς Ορθόδοξους αδελφούς στον μεγαλύτερο ναό της Κύπρου, τον "Θεού Σοφίας" στην Λευκωσία, στην περιοχή Στρόβολο.

Η επιστροφή της Πατρινής αποστολής και της Τιμίας Κάρας θα γίνει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 από το αεροδρόμιο της Πάφου.

Η αντιπροσωπεία από την Πάτρα που θα συνοδέψει τον κ.κ. Χρυσόστομο θα είναι λιτή και ολιγομελής και θα απαρτίζεται από ορισμένους ακόμα κληρικούς.

Κατά την επίσημη υποδοχή στην Λευκωσία θα παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και είχε απευθύνει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το αίτημα για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην Κύπρο προς στήριξη του λαού που πέρασε πολλά το τελευταίο διάστημα λόγω και των γεγονότων της οικονομικής κρίσης.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ