2013-10-26 14:46:09
Φωτογραφία για Το κρυφό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό
Τις ανατροπές που έρχονται στο Ασφαλιστικό αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής». Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, επισημαίνουν πως οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες σε... συγκεκριμένες ομάδες και δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, δίνει βάρος στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικευμένων παρεμβάσεων.

«Μπλόκο» στις πρόωρες συντάξεις και... μοντέλο ΙΚΑ στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία προβλέπει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό που είναι στο τραπέζι για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό σε αυτά. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται οι μητέρες ανηλίκων και ένα τμήμα των «παλαιών» ασφαλισμένων, ενώ διασώζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Καθοριστικές για την έκταση των αλλαγών θα είναι οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν πως οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ομάδες και δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ