2013-10-26 22:33:05
Φωτογραφία για Στη Θράκη η πρόεδρος των Special Olympics και ο Πρέσβης του Βελγίου
Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες και στην Κομοτηνή, πραγματοποίησε η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου συνοδευόμενη από τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck, την Γενική Γραμματέα των Special Olympics Ελλάδος κ. Ρίτα Παπαδοπούλου και το Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Ελλάδος και Κήρυκα Εθελοντισμού π. Απόστολο Καβαλιώτη, στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης του κοινού και... της προετοιμασίας των πόλεων της Αλεξανδρούπολης και των Φερών για την επίσημη εκδήλωση Αφής της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014 στην Παναγία Κοσμοσώτηρα Φερών, για τους αγώνες των Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Πεζικού, Στρατηγό Κωνσταντίνο Γκατζογιάννη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σάββα Μελισσόπουλο.


Η κ. Δεσποτοπούλου και ο Πρέσβης του Βελγίου παρακολούθησαν το Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για τον Αυτισμό που διοργανώνει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, στο οποίο διδάσκει ο π. Απόστολος Καβαλιώτης, και έμειναν ενθουσιασμένοι από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Δεσποτοπούλου, ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Van Den Reeck, η Γ. Γραμματέας των Special Olympics Ελλάδος κ. Παπαδοπούλου και το Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Ελλάδος π. Απόστολος Καβαλιώτης, επισκέφθηκαν τις Φέρες όπου ξεναγήθηκαν στο Δέλτα του Έβρου και στο πάρκο των Special Olympics που έχει δημιουργήσει ο Δήμος από το 2011. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό την Παναγίας Κοσμοσώτηρας.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο σύνορο προς ανατολάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι οι Φέρες Έβρου, στο Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας πραγματοποιείται η τελετή της Αφής της Φλόγας των ευρωπαϊκών αγώνων των Special Olympics. Στην Kρύπτη της βυζαντινής εκκλησίας του 12ου αιώνα, απ’ όπου βγαίνει η Φλόγα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως την παίρνει και την δίνει στις Ιέρειες που θα την παραδώσουν σε λαμπαδηδρόμο, για να ξεκινήσει το ταξίδι της.

Την Παρασκευή το πρωί η αντιπροσωπεία των Special Olympics Ελλάς και ο Πρέσβης του Βελγίου συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.

http://alexpolisonline.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ