2013-10-26 23:08:08
Φωτογραφία για Κ.Παπούλιας: Δεν είσαι πατριώτης αν θαυμάζεις τον ναζισμό
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό στη Θεσσαλονίκη:

για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα κατά του φασισμού. «Αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά. Και για τη νέα γενιά, η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση. Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια. Σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Νικόλαος Δεβετζής.

«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού. Είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας».


Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι "οι έλληνες μπορούμε", έστειλε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Στέλνουμε από εδώ ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε», δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Αύριο στις 11 το πρωί θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Το '40 έτσι πολεμήσαμε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ