2013-10-27 00:22:07
Φωτογραφία για Νότης Μηταράκης: Φέραμε 7 δισ. άμεσες επενδύσεις σε 1,5χρονο
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα για το νομοσχέδιο για το Επενδυτικό Ταμείο που προχωρά γρήγορα και τη λειτουργία της νέας αδειοδότησης ενώ παράλληλα καταγγέλλει τις εμμονές της τρόικας.

Ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει πως αυτή τη τη στιγμή τόσο οι επενδύσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν όσο και τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί ήδη στη χώρα ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στον αγωγό ΤΑΡ προϋπολογισμού 1, 5 δις ςευρώ που είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση σε ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Τις τρεις νέες μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις fast track συνολικού προϋπολογισμού 1, 4 δις ευρώ.

Τον κατάλογο των ξένων επιχειρήσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα και οποίες επένδυσαν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα ύψους 1δις ευρώ που εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία από τις εξαγορές της Hellas Sat, της ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ.


Από τις τοποθετήσεις ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τοποθετήθηκε ένα ποσό άνω των 3 δις δολαρίων.

Ακόμη εξίσου κρίσιμος παράγοντας ήταν οι επενδύσεις ξένων funds στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ακόμη όσον αφορά στο φορολογικό σύστημα που εφαρμόζεται στη χώρα λέγοντας πως θεωρεί την Ελλάδα «ακριβή» σε σχέση με όμορες χώρες και επεσήμανε την ανάγκη σταθερότητας του φορολογικού πλαισίου προκειμένου να μην αιφνιδιάζονται οι φορολογούμενοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ