2013-10-27 10:05:02
Φωτογραφία για Μέλη της Greenpeace αναρριχήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ (video)
Στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι αναρριχήθηκαν σήμερα δύο ακτιβιστές της Greenpeace για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των μελών της οικολογικής οργάνωσης τα οποία συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στη Ρωσία πριν από έναν μήνα και πλέον.

Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στον δεύτερο όροφο του ατσάλινου πύργου ύψους 324 μέτρων, όπου έστησαν μια σκηνή και ξεδίπλωσαν ένα πανό που γράφει «Ελευθερώστε τους 30 της Αρκτικής» και «Οι ακτιβιστές στη φυλακή, το κλίμα σε κίνδυνο».

Η γαλλική αστυνομία και η πυροσβεστική τους απομάκρυνε τελικά έπειτα από τρεις ώρες, κατά την διάρκεια των οποίων ο Πύργος του Άιφελ, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά από 25.000 ως 30.000 επισκέπτες, παρέμεινε κλειστός για το κοινό.Η διαμαρτυρία σημειώθηκε πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

«Η Γαλλία πρέπει να συμπεριλάβει την απελευθέρωση των 30 στο πρόγραμμα των συνομιλιών της με τον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν», ανέφερε η Γκρίνπις Γαλλίας σε μια ανακοίνωσή της.

Ζήτα από την Πρεσβεία της Ρωσίας την απελευθέρωση των ακτιβιστών 

http://www.greenpeace.org/greece/el/
πηγή
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ