2013-10-27 16:33:03
Φωτογραφία για Δύο άτομα στο στόχαστρο για τη Marfin
Για τις 9 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τον εμπρησμό της Τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου το Μάιο του 2010, η οποία οδήγησε στο θάνατο τέσσερις ψυχές. Η ευρεία δικογραφία εστιάζει τις ευθύνες σε δύο άτομα, συνδέοντας την υπόθεση με την επίθεση και στο παρακείμενο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στοιχειοθετεί κατηγορίες για ένα δράστη, ο οποίος μαζί με άλλους δύο άγνωστους συμμετείχαν στην επίθεση με μολότωφ εναντίον της τράπεζας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βασικός ύποπτος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και της έκρηξης από την οποία επήλθε θάνατος.

Ο έτερος κατηγορούμενος που εμπλέκεται στην επίθεση στον ΙΑΝΟ, αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, ενώ ευθύνες αποδίδονται και για τρία άλλα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί.


Επίσης, τα εμπλεκόμενα στη δικογραφία πρόσωπα βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες “κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του”.

Σύμφωνα με στοιχεία του βουλεύματος, για την υπόθεση της Μαρφίν υπάρχει «ανθρωποκτόνος δόλος και πρόθεση» να σκοτώσουν όλους «τους ευρισκόμενους εντός του διώροφου κτιρίου». Οι κατηγορίες μάλιστα είναι ακόμα πιο βαριές καθώς όπως τονίζεται, “το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δεν πέτυχε τον θάνατο και των 24 υπαλλήλων δεν οφείλεται σε δική του βούληση αλλά σε εξωτερικά εμπόδια”.

Σύμφωνα με την πλευρά των κατηγορουμένων, οι κατηγορίες – τις οποίες αρνούνται – δεν έχουν καμία βάση, ενώ ο κατηγορούμενος για τις ανθρωποκτονίες προσπαθεί να χτίσει άλλοθι προσκομίζοντας φωτογραφίες καμερών ασφαλείας κ.α που – όπως υποστηρίζει – αποδεικνύουν ότι ώρα της επίθεσης βρίσκονταν σε άλλο σημείο του κέντρου.

Πηγή: newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
28 Οκτωβρίου 2011.....
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
28 Οκτωβρίου 2011.....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ