2013-10-27 16:27:05
Φωτογραφία για IAI: Πολύ σημαντική παραγγελία για το βλήμα LAHAT σε ε/π
Σύμφωνα με ανακοίνωση της η ισραηλινή Israel Aerospace Industries (IAI) ανέλαβε την εκτέλεση «σημαντικής» σύμβασης για την παραγωγή και παράδοση μεγάλου αριθμού κατευθυνόμενων με δέσμη λέιζερ βλημάτων LAHAT (Laser Homing Attack or Laser Homing Anti-Tank) συμπεριλαμβανομένης και της ολοκλήρωσης του συστήματος σε επιθετικά ελικόπτερα.

Στη συγκεκριμένη διαμόρφωση το σύστημα LAHAT αποτελείται από τετραπλό εκτοξευτή, σύστημα παρατήρησης, σκόπευσης και κατάδειξης ημέρας και νύκτας τύπου MOSP (Multi-mission Optronic Stabilized Payload)-3000, βλητικό υπολογιστή, ηλεκτρονικά ναυτιλίας και οθόνες πολλαπλής απεικόνισης. Όλα τα ανωτέρω συστήματα που είναι παραγωγής IAI θα εγκατασταθούν, ολοκληρωθούν και δοκιμαστούν από την ίδια επί των ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται ότι το LAHAT είναι ένα προηγμένης τεχνολογίας, χαμηλού βάρους κατευθυνόμενο βλήμα το οποίο επιτυγχάνει προσβολή υψηλής ακρίβειας σε μεγάλες αποστάσεις, ανώτερες των οκτώ χιλιομέτρων. Μπορεί να εκτοξευθεί σε διαμόρφωση LOS (Line of Sight: γραμμή θέασης) ή NLOS (Non-Line of Sight) ενώ το ίχνος εκτόξευσης είναι πολύ ελαττωμένο.


Ο τετραπλός εκτοξευτής έχει, μαζί με τα τέσσερα βλήματα, συνολικό βάρος μόλις 75 κιλά γεγονός που επιτρέπει στο ελικόπτερο τη μεταφορά σημαντικού αριθμού βλημάτων (8 ως 16), γεγονός που αυξάνει την ισχύ πυρός χωρίς να επηρεάζεται η ευελιξία του ελικοπτέρου ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι το LAHAT μπορεί επίσης να εκτοξευθεί από σκάφη και πλοία επιφανείας, οχήματα μάχης καθώς και επίγειους εκτοξευτές (για άμυνα ακτών, βάσεων ή μεθοριακών περιοχών).

defence-point.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ