2013-10-27 22:41:33
Φωτογραφία για ΟΧΙ... ρε Μπενίτο! άποψη αναγνώστη
Κύριε (Μπένυ) Βενιζέλο, λάθος κατάλαβες!

Το νόημα του μεγάλου **ΟΧΙ** το 1940, το οποίο... σήμερα επικαλείστε για παραδειγματισμό, το είπε ένας δικτάτορας φασίστας, σε ένα άλλον δικτάτορα φασίστα ναζιστή, με τον οποίο εκτός από ιδεολογική συγγένεια, είχαν και μια γενικότερη στρατηγική συμπάθεια !! Άρα δεν ήταν «ιδεολογική» η αντιπαράθεση, ούτε κομματική, ούτε ταξική, ούτε καν στρατηγική η αντίδραση του Μεταξά, που με το περήφανο **ΟΧΙ** εξέφρασε αγνά και καίρια το φρόνιμα του Ελληνικού λαού !!

Ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο, απείρως μεγαλύτερο, ΟΧΙ μόνο, διότι ακόμα και αυτός ο δικτάτορας Μεταξάς, την κρίσιμη στιγμή του Έθνους, πρόκρινε την Εθνική αξιοπρέπεια, την τιμή, την Ελληνική ιστορία και την κληρονομιά των προγόνων μας, έναντι των δικών του ιδεολογικών, πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων και σκοπιμοτήτων, αλλά και διότι, πήρε μια απόφαση ενάντια σε κάθε λογική, σε κάθε σκοπιμότητα, σε κάθε συσχετισμό, σε κάθε υπολογισμό κόστους και μαθηματικών αναλύσεων … και δικαιώθηκε … και γι αυτή του την υπέρβαση, θα μείνει στην Ιστορία, ως Έλληνας Ηγέτης Νικητής !


Το **ΟΧΙ** λοιπόν που σήμερα επικαλείστε κε Βενιζέλο, ήταν ένα ΟΧΙ στην ξένη εξάρτηση, στην υποτέλεια στον ισχυρό, στην ατίμωση των αξιών, ήταν μια έκφραση αντάξια των Ελλήνων !!

Άρα, το **ΟΧΙ** του ’40, πρέπει να παραδειγματίσει αυτούς που σήμερα οδηγούν τη Χώρα στην υποτέλεια και στην εξάρτηση, χωρίς αντίσταση, με τα χέρια χωμένα στις τσέπες και τα νώτα γυρισμένα – σκυμμένα στον εχθρό ! Σ’ αυτούς που προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον και τη δική τους επιβίωση, έναντι του πεπρωμένου ενός λαού που τους εμπιστεύτηκε, μιας πατρίδας που τους τίμησε και μιας Ιστορίας που έλαμπε.

Το νόημα του **ΟΧΙ** λοιπόν, αφορά πρωτίστως ΕΣΑΣ που Κυβερνάτε, ΕΣΑΣ που ηγείστε ενός λαού, που φαίνεται να μην καταλαβαίνετε, ΕΣΑΣ που καλείστε να ανταποκριθείτε σε μια ιστορική παρακαταθήκη που δεν κατανοείτε !

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ