2013-10-27 22:47:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Φόβοι για τυχόν εντάσεις και επεισόδια
Σε… «απόρθητο φρούριο» πρόκειται να μετατραπεί αύριο Δευτέρα, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας για τις... εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του ιστορικού Έπους του 1940.

Και αυτό γιατί στόχος της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι να προστατευθεί η εξέδρα των επισήμων, που έχει ήδη στηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων επί της οδού Αγίου Ανδρέου για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αλλά και για να φυλαχθούν όσοι από τους επισήμους καταφθάσουν για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για αύριο το πρωί, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα, ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή οι αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα.

Επίσημη ενημέρωση για τυχόν κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει φορείς κατά τη διάρκεια της αυριανής παρέλασης, δεν υπάρχει, όμως από αστυνομικές πηγές αναφέρεται πως ήδη υπάρχουν χώροι και οργανώσεις που ετοιμάζουν κάποιες συγκεντρώσεις και κυρίως αντιφασιστική συγκέντρωση, με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας).


Παράλληλα, βέβαιο θεωρείται πως πιθανόν και αύριο πρωί, την τελευταία στιγμή δηλαδή, να προκύψουν και άλλες συγκεντρώσεις. Η Αστυνομία πάντως, είναι ήδη έτοιμη, βάσει ειδικού σχεδίου που έχει καταρτίσει, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ή ακόμα και να διακόψει την αυριανή παρέλαση.

«Κάγκελα παντού» στο ιστορικό κέντρο

Ήδη από σήμερα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των τοπικών Αρχών προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση κυρίως στην εξέδρα των επισήμων, με κάγκελα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας που θα γίνει η Δοξολογία, όσο και η πρόσβαση στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται από νωρίς σε ετοιμότητα με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης διεξαγωγής της παρέλασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, η Αστυνομία έχει αποφασίσει να αποκλείσει πλήρως την οδό Αγίου Ανδρέου, από το ύψος της Ερμού μέχρι και την Κολοκοτρώνη, με κιγκλιδώματα και σχοινιά, ενώ επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους πολίτες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από τη Ρήγα Φεραίου μέχρι και την Αγίου Ανδρέου.

Ο Α. Κατσανιώτης από την Κυβέρνηση

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί και φέτος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ιστορική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την Κυβέρνηση στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα εκπροσωπήσει στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης, στο Αγρίνιο ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Βασιλάκος, στο Μεσολόγγι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών Θεοχάρης Θεοχάρης και στον Πύργο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης.

Το πλήρες πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων

Στην Πάτρα το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2013

07.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας

11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ.

11.30 π.μ. Στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών και θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει στο Μνημείο της Ελευθερίας η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Μαρία Μαρκέτου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων. Επισημαίνεται ότι στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

12.00 μ.μ. Θα ξεκινήσει προ των επισήμων (πλατεία Τριών Συμμάχων) η παρέλαση των Σωματείων, Οργανώσεων, αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών, Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ