2013-10-28 11:28:07
Φωτογραφία για Έρχεται νέος γύρος συλλήψεων κατά της ΧΑ - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης
Στη δεύτερη φάση πέρασε η έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τον ορισμό από την Ολομέλεια Εφετών των δύο εφετών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που ορίστηκαν ως ειδικές ανακρίτριες, που θα διενεργήσουν την ανάκριση για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με Έθνος η Δικαιοσύνη αναμένεται να προχωρήσει με «επιθετική στρατηγική» και να εκδώσει νέα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία από τη Βουλή, προκειμένου να λογοδοτήσουν για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει ζητηθεί και εκκρεμεί στη Βουλή η άρση ασυλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις πρώτοι βουλευτές, που αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο, είναι οι Γιώργος Γερμενής, βουλευτής Β” Αθηνών, Στάθης Μπούκουρας, βουλευτής Κορίνθου και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.


Οι τρεις βουλευτές Γερμενής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος αντιμετωπίζουν ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ωστόσο στο έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής των ανακριτών Γεωργουλέα-Παπακώστα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας τους, γίνεται λόγος για επιπλέον κατηγορία της κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ