2013-10-28 13:14:11
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ (5-1)
Δεν καταλαβαίνει από κούραση ο Ολυμπιακός. Ακόμα και με ...σβηστές μηχανές σημειώνει 5 γκολ. Έτσι έγινε στο Καραϊσκάκη και αυτή τη φορά με τον ΟΦΗ να προηγείται στο 12ο δευτερόλεπτο και τον Μήτρογλου να χάνει την ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι. Τέσσερα γκολ ήταν η απάντηση των παικτών του Μίτσελ στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσουν ξανά σε μία ευρεία νίκη, φωνάζοντας σε όλους ότι δεν έχουν αντίπαλο!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε μόλις μετά από 12'' αγώνα με τον Λαμπρόπουλο αλλά η απάντηση ήρθε εξίσου άμεσα για τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Μήτρογλου στο 4', στην πρώτη από τις συνολικά τέσσερις (!) ασίστ του Κάμπελ στο παιχνίδι. Ο "πιστολέρο" αφού πρώτα έχασε πέναλτι (44'), σκόραρε ξανά στο 52' για το 2-1, με τα υπόλοιπα τρία τέρματα να έρχονται από τους Χολέμπας (58'), Μανιάτης (85'), Γιαταμπαρέ (87'), για το τελικό 5-1.

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρομπέρτο:


Τέντωσε το κορμί του αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ, στο οποίο δεν είχε ευθύνη, στο 12'' του αγώνα από το καλοζυγισμένο σουτ του Λαμπρόπουλου. Στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς είχε ρόλο... θεατή, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά.

Παπάζογλου:

Αμυντικά προβληματίστηκε από ελάχιστα έως καθόλου, ενεργώντας αποτελεσματικά όσες φορές ο ΟΦΗ επιχείρησε να επιτεθεί από την πλευρά του. Επιθετικά το πάλεψε χωρίς όμως να προσφέρει κάτι ουσιαστικά, με τις περισσότερες σέντρες του να μην βρίσκουν στόχο.

Αβραάμ:

Δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, αγωνιστικά και -κυρίως- ψυχολογικά. Πάταγε καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο γήπεδο και δεν αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στους επιθετικούς του ΟΦΗ.

Σιόβας:

Πήγε μάλλον χαλαρά πάνω στον Παπάζογλου που του πήρε την κεφαλιά και έδωσε την ασίστ στον Λαμπρόπουλο για το 0-1 των Κρητικών. Έχασε ακόμη μια φορά τον υψηλόσωμο φορ του ΟΦΗ σε μια επικίνδυνη στημένη φάση, ενώ στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και ήταν θετικός αμυντικά και επιθετικά με την μπάλα στο χορτάρι, βοηθώντας στην σωστή ανάπτυξη από πίσω.

Χολέμπας:

Άνετος ανασταλτικά και ιδιαίτερα κεφάτος στα επιθετικά του καθήκοντα, μοιάζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά. Πέτυχε και ένα όμορφο γκολ με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ, περνώντας την μπάλα έξω από το τείχος με πορεία χαμηλά στην δεξιά γωνία του Δασκαλάκη. Συνεργάστηκε καλύτερα με τον Κάμπελ παρά με τον Βάις.

Εντινγκά:

Βγήκε πρώτος πάνω στην μπάλα, πήγε με δύναμη στις φάσεις, κατέβηκε "χαμηλά' για να προωθήσει το παιχνίδι από την άμυνα προς την επίθεση και είχε σωστές μεταβιβάσεις αποφεύγοντας τα ρίσκα. Καλό παιχνίδι από τον Κονγκολέζο διεθνή μέσο.

Σάμαρης:

Δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί στους κεντρικούς χαφ του ΟΦΗ, αξιοποιώντας τη δύναμη και την καλή τεχνική του. Ανασταλτικά αξιοπρεπής, δημιουργικά ακόμη καλύτερος με σωστό κράτημα και μοίρασμα της μπάλας, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες. Άφησε την θέση του στον Μανιάτη στο 74'.

Βάις:

Έχει διάθεση αλλά χρειάζεται να βάλει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του και να μην παρασύρεται εύκολα από τον ενθουσιασμό του. Είχε μια πολύ ωραία κούρσα από δεξιά στο 35', αλλά προτίμησε από πολύ δύσκολη γωνία να τελειώσει μόνος του τη φάση, αντί να κόψει την μπάλα σε Σαβιόλα ή Μήτρογλου. Από δικό του σουτ, ήρθε το χαμένο πέναλτι του "πιστολέρο" στο 44'. Δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα όταν αποφάσισε να συγκλίνει με την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά κάποια από τις προσπάθειες του. Αντικαταστάθηκε από τον Γιαταμπαρέ στην ανάπαυλα.

Κάμπελ:

Είναι η επιτομή του απλού και ουσιαστικού ποδοσφαίρου. Κάνει πολλά πράγματα σωστά μέσα στο γήπεδο και είναι ομαδικός. Κόντρα στον ΟΦΗ είχε τις τέσσερις (!) ασίστ και την κερδισμένη αποβολή του Μπούρμπου με δύο κίτρινες για ισάριθμα φάουλ επάνω του. Φιλότιμος ανασταλτικά, ομαδικός, απλός, ουσιαστικός. Με δύο κλεψίματα που κατέληξαν σε ισάριθμες πάσες για γκολ, αυτά τον Μανιάτη και Γιαταμπαρέ, ενώ είχαν προηγηθεί οι δύο ασίστ στον Μήτρογλου. Δίκαια MVP της αναμέτρησης.

Σαβιόλα:

Η πρώτη πραγματικά καλή του στιγμή στο παιχνίδι ήταν η ασίστ στην χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο 42'. Στο 71' από εξαιρετική πάσα του Σάμαρη δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Δασκαλάκη. Έμοιαζε ένα κλικ πίσω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όσον αφορά τον ρυθμό του αγώνα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα βρει τον καλό του εαυτό άμεσα.

Μήτρογλου:

Ακόμη και σε βραδιές που δεν είναι στα καλύτερά του, καταφέρνει να σκοράρει, δείγμα της ικανότητας που έχει να τελειώνει τις φάσεις. Στο 4' με δυνατή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, στο 40' αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση και δύο λεπτά αργότερα νικήθηκε από τον Δασκαλάκη σε τετ-α-τετ. Στο 44' αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να πέφτει στην σωστή γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ. Τρεις κλασικές ευκαιρίες χαμένες σε ένα παιχνίδι είναι πολλές για τον "πιστολέρο" που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 52', έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Άφησε την θέση του στον Ολαϊτάν στο 65'.

Γιαταμπαρέ:

Αντικατέστησε τον Βάις στην ανάπαυλα, ωστόσο δεν πρόσφερε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Σλοβάκο, παίζοντας στην δεξιά πτέρυγα. Όταν κινήθηκε σε ρόλο μεσοεπιθετικού στον άξονα, ήταν πιο ουσιαστικός. Έδειξε να του πηγαίνει καλύτερα αυτός ο ρόλος. Στο 87' μάλιστα εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Κάμπελ και με όμορφο σουτ στη δεξιά γωνία του Δασκαλάκη έγραψε το τελικό 5-1 στην αναμέτρηση.

Ολαϊτάν:

Πήρε την θέση του Μήτρογλου στο 65' και για 15 λεπτά περίπου έπαιξε ως φορ, χωρίς όμως να καταφέρει πολλά πράγματα. Ανέβασε την απόδοση του όταν πέρασε δεξιά στην επίθεση, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πρόλαβε να βρει το ρυθμό του μέσα στο παιχνίδι.

Μανιάτης:

Μπήκε στο ματς αντί του Σάμαρη στο 74'. Ορεξάτος και με διάθεση, έδωσε φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και πρόλαβε να σκοράρει στο 85' από την προσπάθεια και την ασίστ του Κάμπελ, κινούμενος ως κρυφός επιθετικός.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ