2013-10-28 18:18:16
Φωτογραφία για Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (VIDEO)
«Να μη νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς»

Ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Σήμερα γιορτάζουμε μία μεγάλη επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού. Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την Ευρώπη και η Ελλάδα ήταν προμαχούσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία», ανέφερε ο κ. Παπούλιας για να προσθέσει:

«Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνά η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε ό,τι μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο», τόνισε, διαμηνύοντας μάλιστα προς τους εταίρους μας ότι «δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς».


Το μήνυμα «ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη» έστειλε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση. «Η Ελλάδα έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ χαρακτήρισε «προασπιστές της Δημοκρατίας» τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει «μεγάλη και δύσκολη μάχη» και ότι στα πλευρό της «καλούμαστε να σταθούμε όλοι», αφήνοντας κατά μέρος «τα μικρά και τα ασήμαντα».

Λακωνική ήταν η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα. «Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη κατά των ναζί, κατά των άκρων και των ακρoτήτων. Τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι», ανέφερε.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ