2013-10-29 00:56:08
Φωτογραφία για Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος: O ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι συνιστώσες της Χρυσής Αυγής
Από το Γραφείο Τύπου

Για μία ακόμη φορά οι συνιστώσες της Χρυσής Αυγής Σύριζα και Ανταρσύα κατάφεραν να... νεκρώσουν την περιοχή μας, προκειμένου να παρελάσουν στις γειτονιές μας ως «αντιφασίστες» και «αντιρατσιστές». Επικεφαλής της εκδήλωσης η δημοτική σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Πορτάλιου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλάς και ο κ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνου. Για μία ακόμη φορά ακούσαμε την Βίλλα Αμαλία και τα παρακλάδια της να φωνάζουν τα γνωστά συνθήματα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», ενώ στον Αγιο Παντελεήμονα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένους με το γνωστό πρόσχημα ότι πρόκειται για Χρυσαυγίτες. Το σκύλεμα δε του νεκρού είναι τέτοιο που τον έκαναν σύνθημα με ομοιοκαταληξία.

Αφού πρώτα κατέλαβαν την πλατεία Βικτωρίας κατευθύνθηκαν προς τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου δήθεν μου τάχα μου θα παρουσιαζόταν χορευτικό δρώμενο, για το οποίο κακώς ο Δήμος χορήγησε άδεια
. Αντί για το χορευτικό δρώμενο οι διοργανωτές μετέτρεψαν τα σκαλιά της εκκλησίας σε παλκοσένικο, όπου διάφοροι έβγαλαν το άχτι τους στα αυτιά μας. Συγχρόνως ομάδα διαδηλωτών θεώρησε πολύ ταιριαστό στο όλο μπάχαλο να ανοίξει την παιδική χαρά. Να σημειωθεί πως η παιδική χαρά έχει κλείσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος έχει βάλει τα λουκέτα και όχι οι κάτοικοι, όπως ψευδώς προπαγανδίζουν οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Δήμος επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια για την ανάπλαση της πλατείας μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και παιδική χαρά. Οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ ωστόσο έκριναν πως μέσα στα πλαίσια της δικής τους δημοκρατίας έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν την δημοτική περιουσία όποτε τους αρέσει. Παραβίασαν την περίφραξη και μπούκαραν λοιπόν στον χώρο της παιδικής χαράς, ο οποίος είναι πλέον οικόπεδο, προφανώς για να «παίξουν». Αφού τα «παιδιά» έπαιξαν στην πλατεία με τα νεύρα των κατοίκων και των καταστηματαρχών, εξύβρισαν τον κόσμο και τραμπούκισαν επαρκώς για τα δεδομένα τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πλατεία Βικτωρίας, ώστε να διώξουν και από εκεί τους τελευταίους εναπομείναντες κατοίκους, που ήθελαν να πιουν ήσυχα τον καφέ τους. Για τέταρτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες έπρεπε ο κόσμος της περιοχής να υποστεί τις συγκεντρώσεις των «ορφανών και άστεγων» της Βίλλας και των παραφυάδων της.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάτοικοι από την περιοχή επικοινωνούσαν συνεχώς με την Αστυνομία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Οι αστυνομικοί ωστόσο είχαν αναλάβει ρόλο γραφείου τύπου της Βίλλας και απαντούσαν πως «δεν μπορούν να απαγορεύσουν την συγκέντρωση», «να μην ανησυχεί ο κόσμος, γιατί η συγκέντρωση περιφρουρείται», «πως πρόκειται για μία ειρηνική διαδήλωση» και άλλα ευτράπελα. Επί πέντε ώρες ένα τσούρμο δήθεν «αντιφασιστών» και «αντιρατσιστών» πηγαινοερχόταν στις γειτονιές μας, κατελάμβανε τις πλατείες και αναστάτωνε την ζωή της πόλης, γιατί κάποιοι δεν ξέρουν τους νόμους και δεν μπορούν να κάνουν προφανώς την δουλειά τους.

Ζητήσαμε επίμονα να απαγορευθεί αυτό το αίσχος, καθώς οι συγκεκριμένες ομάδες εξυβρίζουν μονίμως τους κατοίκους και παραλύουν την ζωή στην περιοχή. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις συγκεντρώσεις. Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία για συνεργασία με τους «αντιεξουσιαστές» που βαφτίστηκαν «αντιφασίστες», καθώς ονομάζει συγκεντρώσεις τις καταλήψεις πλατειών. Την καταγγέλλουμε γιατί θεώρησε ειρηνική μία πορεία με κυρίαρχο σύνθημα «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες». Την καταγγέλλουμε γιατί «περιφρούρησε» μία συγκέντρωση-κατάληψη δημόσιου χώρου που είχε καθαρά τον χαρακτήρα της προβοκάτσιας και που έγινε μόνο και μόνο ως μία επίδειξη δύναμης των «αυτοδιαχειριζόμενων» καφενέδων-καταλήψεων. Την καταγγέλλουμε γιατί δεν έλαβε υπόψη της καμία διαμαρτυρία των κατοίκων. Την καταγγέλλουμε γιατί με την στάση της επιτρέπει σε ένα τσούρμο άτομα με διαταραγμένο ψυχισμό να μας εξυβρίζουν και να μας απειλούν.

Καταγγέλλουμε τον Δήμο Αθηναίων για την άδεια που παραχώρησε σε δήθεν «πολιτιστικές» εκδηλώσεις νομιμοποιώντας ουσιαστικά τις ενέργειες των συγκεντρωμένων.

Μετά από όλα αυτά θεωρούμε ότι οι συνιστώσες της Χρυσής Αυγής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του δήμου Αθηναίων οργάνωσαν το Σάββατο 26 Οκτώβρη μία από τις πιο πετυχημένες προεκλογικές εκστρατείες της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας. Μερικές τέτοιες εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη με την προστασία της Πολιτείας και θα εκτινάξουν τα ποσοστά της. Μετά όλοι θα αναρωτιούνται το γιατί.

Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου

Δημοτικού Διαμερίσματος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ