2013-10-29 06:42:06
Φωτογραφία για Τράπεζα Κύπρου: Το καυτό θέμα της αξιολόγησης της Τρόικας
Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου. Ποια τα σημεία «φωτιά»

Σύμφωνα με πηγές από την κεντρική τράπεζα, το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου θα παραδοθεί αύριο στη Τράπεζα Κύπρου για άμεση επικαιροποίηση από το ΔΣ της Τράπεζας. Ουσιαστικά χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και της Κεντρικής Τράπεζας και η επικαιροποίηση του από το ΔΣ της ΚΤ είναι τυπική διαδικασία καθώς όλες οι συνεχεία τροποποιήσεις που γίνονται τις τελευταίες είναι με την συνδρομή των τεχνοκρατών της ΚΤ.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα παρουσιαστεί στην τρόικα η οποία πάντως έχει ήδη στείλει κάποια σχόλια από την περασμένη Παρασκευή στη βάση του προσχεδίου που έχει σταλεί.

Ο στόχος είναι ένας: Η Τράπεζα να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Πως θα γίνει αυτό:

1. Το μεγάλο θέμα είναι τα «κόκκινα» δάνεια. Πηγή της ΚΤ μας έχει ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να πιάσουμε το σπίτι κανενός. Αλλά πρέπει να σώσουμε και τις τράπεζες». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δανειστές περιμένουν να δουν το τελικό πλάνο που θα παρουσιαστεί για το θέμα αυτό.

2. Ακόμη μικρότερη τράπεζα: Είναι βέβαιο σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι δανειστές θα ζητήσουν το μέγεθος της Τράπεζας να γίνει μικρότερο κάτι που αυτόματα σημαίνει νέες αποχωρήσεις – απολύσεις προσωπικού.
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ