2013-10-29 22:41:06
Φωτογραφία για Eπιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία σήμερα σε ειδική τελετή, ως δωρεά
Επιπλέον οκτώ (8) επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία σήμερα σε ειδική τελετή, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος

Τα οχήματα παρέδωσε ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever

Επιπλέον οκτώ (8) επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.10.2013) το μεσημέρι, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever.


Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, ανέφερε:

«Κύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας σήμερα. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό κύριε Πρέσβη δεν είναι μόνο η αξία της δωρεάς για την οποία έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ευχαριστήσουμε σήμερα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι μία χώρα όχι μεγάλου μεγέθους, όπως είναι το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, αντιλαμβάνεται τις τεράστιες δικές μας ανάγκες υπό το κράτος της οικονομικής κρίσης και σπεύδει να δώσει το παράδειγμα στις πολύ μεγαλύτερες και ισχυρότατες ευρωπαϊκές χώρες, ένα παράδειγμα προσφοράς και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Οφείλω να σας πω ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία όλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης υπήρξε πραγματικά φίλη της Ελλάδος και δια του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρωγός της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν κύριε Πρέσβη την προσφορά των οκτώ αυτοκινήτων ως ένα ακόμα δείγμα της δικής σας αλληλεγγύης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της προστασίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών τη δυσχερέστατη αυτή ώρα.

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για εμάς, επίσης, κύριε Πρέσβη και στο οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παράνομης πράξης για τη διάβαση των ευρωπαϊκών συνόρων χωρίς τα συνοδευτικά διαβιβαστικά έγγραφα, το δικαίωμα κράτησης των ατόμων αυτών τα οποία παραβιάζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη μίας μεγάλης προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Με τις σκέψεις αυτές κύριε Πρέσβη και με τη βεβαιότητα της συνέχισης της βαθειάς φιλίας με την Κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, εκ μέρους μου, εκ μέρους της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου κ. Christian Biever, στην ομιλία του ανέφερε:

«Κύριοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε και για αυτή την εκδήλωση που διοργανώσατε για την παράδοση και την παραλαβή των οχημάτων που προσέφερε το Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ εδώ τις Αρχές της χώρας μου και βεβαίως θα διαβιβάσω τα σχόλιά σας, όσον αφορά την παροχή υποστήριξης εκ μέρους του Λουξεμβούργου. Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε σε εμάς, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, μπορείτε να υπολογίσετε στη βοήθειά μας και την υποστήριξή μας.

Η δωρεά αυτών των οκτώ αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παροχή αυτού του είδους υποστήριξης και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την Ελληνική Πρεσβεία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα με την οικονομική κρίση, ότι έχουν γίνει περικοπές και ελπίζουμε πραγματικά ότι με αυτή την προσφορά μας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα και ότι η συμβολή μας αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την επιθυμία ότι η κίνηση αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε δωρεά περισσότερων ακόμα αυτοκινήτων. Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα της Αστυνομίας, τα οποία πρόκειται να δημοπρατηθούν σε λίγο καιρό και αν εκφράσετε από την πλευρά σας ενδιαφέρον θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη δωρεά και αυτών των αυτοκινήτων.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη θέρμη τελετή, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη μας και την αλληλεγγύη μας, την αλληλεγγύη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου».

Παρευρέθησαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα δέκα (10) επιβατικά αυτοκίνητα, δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας

Στη τελετή παράδοσης-παραλαβής παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος

Τα οχήματα παρέδωσε ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.10.2013) το μεσημέρι, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, δέκα (10) επιβατικά αυτοκίνητα, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge .

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε σήμερα μαζί μας τον Πρέσβη της Γαλλίας και τον Αστυνομικό Ακόλουθο. Οφείλω να πω ότι ο κύριος Πρέσβης εκπροσωπεί μία μεγάλη και ιστορικά φίλη χώρα της Ελλάδος, με την οποία στα μείζονα θέματα υπάρχει συμπόρευση στην κοινή ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία.

Έχω καταστήσει τον κύριο Πρέσβη και δι’ αυτού τη Γαλλική Κυβέρνηση κοινωνό των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά ειδικά η Ελληνική Αστυνομία. Και οφείλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων διότι η Γαλλική Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τα προβλήματά μας, βρίσκεται αρωγός στην προσπάθειά μας.

Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας. Ήδη όπως όλοι γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος, ο οποίος διεξήχθη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή ακριβώς με αυτό το αντικείμενο: την εύρεση κοινών αξόνων ευρωπαϊκής πορείας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο κύριος Πρέσβης έχει μία σαφή αντίληψη του προβλήματος από την ελληνική προοπτική και γωνία ενόρασης. Και κατά συνέπεια ο υποστηρικτικός του λόγος προς τη Γαλλική Κυβέρνηση έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Κυρίες και κύριοι, η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Αυτά είναι τα ευρύτερα θέματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Στο ειδικό θέμα της δημόσιας ασφάλειας η Γαλλική Κυβέρνηση χαρίζει - αν θέλετε - σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία μία σειρά εξαιρετικής κατάστασης, όπως μου είπε ο κ. Αρχηγός, οχημάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται στο προαύλιο του Υπουργείου μας και τα οποία από αύριο θα τεθούν στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μάχη εναντίον του εγκλήματος και για την προστασία του Έλληνα Πολίτη, της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας του.

Κύριε Πρέσβη, τα οχήματα αυτά είναι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση που θα μου επιτρέψετε να σας παρακαλέσω θερμά να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους. Καταλαβαίνουμε ότι και το γαλλικό κράτος έχει θέματα, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειλικρινά όταν μου τα έδειξαν, αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα δεν φαίνεται καν. Οι Έλληνες αστυνομικοί τα «ερωτεύθηκαν», για αυτό ειλικρινά σας λέω, σας παρακαλώ θερμά θα ήμασταν ευγνώμονες αν είχαμε 100 ακόμα από αυτά τα οχήματα!

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τα δέκα οχήματα τα οποία μας δόθηκαν. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να ευχαριστήσω τη Γαλλική Κυβέρνηση και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον ομόλογό μου, τον υπουργό τον κ. Βαλς, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες τις δικές μου και της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού, κυρίου Αντώνη Σαμαρά».

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge , στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Κύριε υπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, παραδίδοντας από την πλευρά της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Γαλλικής Αστυνομίας τα οχήματα αυτά, τα δέκα αυτά οχήματα, το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών και η Αστυνομία της Γαλλίας κάνει την ελάχιστη προσπάθεια που θα μπορούσε για να συνδράμει στις προσπάθειες που κάνει η Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των τουριστών εδώ και των πολιτών, αλλά και για τη γενικότερη ασφάλεια στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε πριν από ένα χρόνο με τον Γενικό Γραμματέα προβήκαμε σε αυτήν την δωρεά, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, έκανε και η γαλλική πλευρά την συνδρομή που θα μπορούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ταχύτητα της απάντησης από την πλευρά της Γαλλίας οφείλεται στην ιστορική φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Στο παρελθόν πάντοτε η Γαλλία και η Ελλάδα βοηθούσαν η μία την άλλη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, τις συγκρούσεις και τις διάφορες κρίσεις. Και από εκεί απορρέει η άριστη συνεργασία που έχουμε στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας η οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια σε διμερείς συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Και έχει επίσης πάρει σάρκα και οστά μέσα από διάφορες επιχειρήσεις, τακτικές, επιχειρησιακές κτλ. Αποτελεί όμως, θα ήθελα να σας βεβαιώσω κ. Υπουργέ και τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Κυβέρνησής μου ότι η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για τη διασφάλιση του χώρου Schengen και της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρώπη. Έχουμε ενταχθεί πρόσφατα στην πρωτοβουλία της Μάλτας μαζί με τον Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και εσάς τον ίδιο, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τις κοινές θέσεις που έχουμε σε πολλά θέματα και κυρίως σε θέματα μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου καθεστώτος ασύλου που είναι σημαντικό τόσο για σας, όσο και για μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και είμαστε σίγουροι για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και των διεθνικών κυκλωμάτων εγκληματικότητας.

Όλα αυτά τα θέματα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών σε καθημερινή βάση. Μέχρι τώρα είχαν οδηγηθεί από Γάλλους αστυνομικούς που τα έχουν κρατήσει σε καλή κατάσταση. Τα οχήματα αυτά πλέον θα οδηγούνται από Έλληνες αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου και του οχήματος που υπήρχε στη Γαλλική Πρεσβεία και ελπίζουμε ότι θα συμβολίζουν τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών».

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, καθώς και Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Αρχηγείου και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ