2013-10-29 22:30:10
Φωτογραφία για Κουτσούμπας: Φτάνει πια με τις περικοπές συντάξεων
Απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει στη σύνταξη, ο γενικός γραμματέας του... ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του για το ασφαλιστικό.

«Ως εδώ και μη παρέκει, καθώς μέχρι στιγμής άνω του 50% των συνταξιούχων πληρώνονται με συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, ενώ πάνω από το 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε «πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη, ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτήν τη σύνταξη σήμερα;».

Επιπρόσθετα σημείωσε: «Ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ σε αυτούς που είναι κάτω των 65 ετών και βεβαίως θα υπάρξουν δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 1/6/2014», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συναγερμού παντού» στους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και στους εργαζόμενους που ανήκουν σε μια σειρά «ειδικών» ταμείων στα οποία επίκεινται μειώσεις συντάξεων.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ