2013-10-29 22:46:44
Φωτογραφία για Βόλεϊ: Ματς-πρόκληση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην πανίσχυρη Μπελογκόριε
Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει δύσκολη αποστολή την Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αντιμετωπίζει την πανίσχυρη ρωσική Μπελογκόριε  Τον αγώνα της... χρονιάς ετοιμάζεται να δώσει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη με αντίπαλο την ρωσική Μπελογκόριε.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας την Οστράβα 3-1 και η Μπελογκόριε νίκησε την βελγική Νόλικο Μαασέικ με 3-0.

Η Μπελογκόριε είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2003 και το 2004, ενώ δύο φορές συναντήθηκε με τον Ηρακλή σε ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και το 2006 με την ελληνική ομάδα να σημειώνει ισάριθμες νίκες. Είναι η ομάδα που νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του CEV Cup που έγινε στο ΟΑΚΑ το 2009 και προπονητής αλλά και πρόεδρος είναι ο Γκενάντι Τσιπούλιν. Πριν λίγες ημέρες νίκησε την Ζενίτ Καζάν και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.


Έχει στη σύνθεση της τον Ντιμίτρι Μουσέρσκι των 2μ.18 που θεωρείται ο κορυφαίος κεντρικός – επιθετικός του παγκοσμίου βόλεϊ και ίνδαλμα πλέον στη Ρωσία. Κι αυτό επειδή  ήταν ο παίκτης που «γύρισε» τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κόντρα στη Βραζιλία και οδήγησε τη Ρωσία στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Τεράστιο μέγεθος στην ομάδα ο 38χρονος Σεργκέι Τετιούκχιν, αρχηγός είναι ο Τάρας Κτέι και πασαδόρος ο 27χρονος Ντράγκαν Τράβιτσα, υιός του Λιούμπομιρ Τράβιτσα που πριν από 10 χρόνια ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό. Ξεχωρίζουν ακόμα ο 26χρονος ακραίος Ντιμίτρ Ιλίνκχ και ο 29χρονος Γερμανός διαγώνιος Γκέργκι Γκρόζερ.

Ο μοναδικός Έλληνας που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Λοκομοτίβ Μπελογκόριε είναι ο σημερινός πασαδόρος του Ολυμπιακού Βασίλης Κουρνέτας.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Δημήτρης Καζάζης δήλωσε:

«Είναι μια πρόκληση για όλους μας αυτή η δοκιμασία με την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε. Εύχομαι με τη βοήθεια του κόσμου και τη δική μας οριακή απόδοση να κάνουμε κάτι μεγάλο. Σίγουρα το φαβορί είναι η Μπελογκόριε.Διαθέτει σπουδαίους παίκτες παγκόσμιας κλάσης και είναι το φαβορί. Εμείς με την βοήθεια του κόσμου μας θα τα δώσουμε όλα για να ευχαριστήσουμε αυτούς που θα έρθουν στο Ρέντη αλλά και για να δείξουμε τι αξίζουμε", σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.Αυτό που θέλουμε είναι να πιάσουμε... ταβάνι σε αυτό που μπορούμε να παίξουμε. Δεν παίζουμε κάθε μέρα με τέτοιες ομάδες και περιμένω να τα δώσουμε όλα. Μακάρι ο κόσμος να έρθει για να δει αυτό το σπουδαίο ματς»

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν επίσης και δύο αγώνες για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ (20.00), από την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 3-1.

Για να προκριθεί ο Εθνικός θα πρέπει να νικήσει με 3-0 ή 3-1 και να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό σετ». Σε περίπτωση ήττας με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και νίκης με 3-2 σετ ο Εθνικός θα αποκλειστεί.

«Διανύουμε την δεύτερη δύσκολη εβδομάδα. Η πρώτη ήταν με τον δύσκολο αγώνα στην Πολωνία και στο Βραχάτι. Στον πρώτο αγώνα κοιτάξαμε στα μάτια την Σκρα Μπελχάτοφ. Είναι ομάδα με άλλο μπάτζετ από το δικό μας και άλλους στόχους. Έχει 12 ισάξιους παίκτες που όποιος και να βγει και να μπει να παίξει, παίζει το ίδιο καλά. Στην Πολωνία παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Δείξαμε πως είμαστε καλό δρόμο. Αυτό θέλω να κάνουμε και στον δεύτερο αγώνα, να παίζουμε στα όρια μας. Από τη στιγμή που βάλαμε πιο ψηλά τον πήχη και βγήκαμε στην Ευρώπη αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίρνουμε εμπειρίες αλλά να τα δίνουμε όλα. Τέτοιοι αγώνες σου δίνουν μόνο κέρδος και αυτό φάνηκε και στο Βραχάτι. Νικήσαμε τον Παμβοχαϊκό με τον αέρα και την αυτοπεποίθηση που αποκτήσαμε από τον αγώνα στην Πολωνία», είπε ο προπονητής του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Κροατία με την Μλάντοστ Καστέλα (20.00) την οποία είχε νικήσει στο πρώτο ματς στην Πυλαία με 3-0. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται ουσιαστικά δύο σετ που ισοδυναμούν με ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.  

«Όπως είχα πει στο τέλος του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη για να έχει αξία εκείνη η νίκη θα πρέπει να νικήσουμε και  στην Κροατία. Ο επαναληπτικός αγώνας δεν θα έχει καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι καθώς περιμένουμε από την ομάδα της Καστέλας να παίξει καλύτερα μέσα στην έδρα της. Εμείς προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα και ένα κοπιαστικό ταξίδι για την Κροατία αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες», σημείωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Καζάζης.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ