2013-10-29 23:59:05
Φωτογραφία για Μαν. Σφακιανάκης>92 παιδιά με Εθισμό στο διαδίκτυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων!
“Στις ΗΠΑ και στην Κίνα ο Εθισμός στο διαδίκτυο έχει αναγνωρισθεί επίσημα ως ασθένεια…,”, λέει στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ο επικεφαλής της Διώξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, συγγραφέας από κοινού με τους Κωνσταντίνο Σιώμο και Γεώργιο Φλώρο του σχετικού βιβλίου (φωτό στο τέλος του κειμένου).

Επικοινωνήσαμε μαζί του με αφορμή το Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Η αποκάλυψη του κ. Σφακιανάκη που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική μιας νέας απειλητικές ασθένειας που πηγαίνει πακέτο με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον παράλληλο κόσμο του διαδικτύου.

-Αυτή την στιγμή 92 παιδιά που πάσχουν από τον Εθισμό στο διαδίκτυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων. Σε μια χώρα που οι άνεργοι ξεπερνάνε το 1 εκατ. μεγάλος αριθμός από αυτούς-ιδιαίτερα οι πιο νέοι περνάνε ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, αυτό προκαλεί τον Εθισμό, που όπως σας ανέφερα έχει διαγνωσθεί επίσημα ως ασθένεια…”


ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σε μια εποχή που το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, διοργανώνει το Τρίτο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, στην Αθήνα, 1-2 Νοεμβρίου, στοχεύει να καλύψει καίριες θεματικές ενότητες που, μεταξύ άλλων, αφορούν στον εθισμό στο Διαδίκτυο, στις διαταραχές που συνδέονται με τη χρήση του Διαδικτύου, στο ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς και στα νέα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από τις διαδικτυακές κοινότητες που αναπτύσσονται στον Κυβερνοχώρο.

Ταυτόχρονα, σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχτούν οι δράσεις που θα προάγουν την υγεία και την πρόληψη νόσου στο Διαδίκτυο και οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην Ιατρική – Τηλεψυχιατρική, ενώ θα διερευνηθούν και οι εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην Υγεία, καθώς και οι κοινωνικές προ- εκτάσεις τους, στη ζωή μας.

Στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή«e-life2013», θα παρευρεθεί πλήθος διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, με στόχο να ερμηνεύσουν τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας, βάση επιστημονικών ερευνών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς Η/Υ, νομικούς, εγκληματολόγους, οικονομολόγους αλλά και σε κάθε χρήστη του διαδικτύου, ανεξάρτητα από την ηλικία και την επαγγελματική του ιδιότητα.

Για τους συνέδρους θα υπάρχει κόστος εγγραφής, ενώ για περιορισμένο αριθμό φοιτητών η είσοδος για την παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου θα είναι δωρεάν.

Στο τέλος του συνεδρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος

Δρ. Σιώμος

Χώρος διεξαγωγής:

1-2 Νοεμβρίου 2013, Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, Λεωφόρος Κηφισίας 109 – 11524 Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.elife2013.gr

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:http://www.elife2013.gr/index.php/el/ programma-sinedriou

“Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου” | Σφακιανάκης Εμμανουήλ&Σιώμος Κωνσταντίνος&Φλώρος Γεώργιος
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ... ΕΥΤΥΧΙΑ Ο ΤΑΤΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ... ΕΥΤΥΧΙΑ Ο ΤΑΤΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ