2013-10-30 01:12:55
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση της Διαπλοκής και των Βρυξελλών πρέπει να πέσει τώρα!
Γράφει ο Μαγια

Ενα «φύσημα» αρκεί για να σηκωθούν τα ελικόπτερα (κατά πως έγινε στην Αργεντινή) και να... μεταφέρουν τους ολετήρες, τους αμετανόητους και πλήρως υποταγμένους στα κελεύσματα των δανειστών, σε άλλες ...πολιτείες.

Ας όψεται ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να αυτοικανοποιείται με τη φαντασίωση της πτώσης της κυβέρνησης σαν ώριμο φρούτο, κάτω από το βάρος της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της.

Μια φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταξε τη δική του πολιτική ατζέντα, θέτοντας το ζήτημα της αμαρτωλής σύμβασης των υποβρυχίων και κλονίσθηκε συθέμελα το σαθρό κυβερνητικό οικοδόμημα.

«Καζάνι που βράζει θυμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εν αναμονή της κατάθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παραχωρώντας τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα», γράφει φιλοσαμαρικός ιστότοπος. Και προσθέτει: «Άλλοι υβρίζοντας, άλλοι δηλώνοντας απογοητευμένοι κι άλλοι έτοιμοι, όπως λένε, να φύγουν από τη ΝΔ, αναρωτιούνται: Τι είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία; Τι κόμμα είναι, ποιους εκπροσωπεί, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ έπρεπε να το διαλύσει;».


Η νευρικότητα στις σχέσεις των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εντείνεται, καθώς όλο και περισσότεροι ΝΔημοκράτες δυσφορούν για τη συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δυσανασχετούν με τη μετατροπή του συρρικνούμενου κόμματός τους σε «συνιστώσα της δεξιάς».

Η κατάθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής σχετικά με την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά-υποβρυχίων είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει τις εύθραυστες ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

Ωστόσο, καταλύτης άμεσων εξελίξεων μπορεί να αποδειχτεί το crash test της ψήφισης του ενιαίου φόρου ακινήτων στη Βουλή. Ήδη 24 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση, χαρακτηρίζοντας το φόρο για τα αγροτεμάχια υπερβολικό, άδικο και αβάσταχτο.

Ζούμε το απίστευτο γεγονός. Η Δεξιά, που παλιά απειλούσε ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια, δίνει την ατομική ιδιοκτησία βορά στις ορέξεις του κράτους και μέσω αυτού στους αδηφάγους δανειστές, ενώ η Αριστερά προσπαθεί να σώσει την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών!

Το Μέγαρο Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη αγωνιούν για την στάση που θα κρατήσουν πολλοί από τους «ξεσηκωμένους» βουλευτές και επιχειρούν να κάνουν πολιτικό …μασάζ στην «γραμμή»: ψηφίστε τα συμφωνηθέντα κι εμείς θα ...διαπραγματευτούμε ...σκληρά για τα υπόλοιπα.

Η κυβέρνηση των ανδρείκελων της Διαπλοκής και των Βρυξελλών, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Είναι σίγουρα η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την εξουσία στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει τώρα!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ