2013-10-30 07:14:15
Φωτογραφία για Mειώθηκε το ποσοστό των Αμερικανών που τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής
Το εξήντα τοις εκατό των Αμερικανών τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής για τους δολοφόνους που... έχουν καταδικαστεί, το χαμηλότερο ποσοστό από το 1972, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Το 1990 το ποσοστό αυτό είχε φτάσει το 80 τοις εκατό, αναφέρει η εταιρεία Gallup. «Από το 2000 και έπειτα πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί εις θάνατο και ύστερα είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι.

Πιθανώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που λιγότεροι Αμερικανοί πλέον είναι υπέρ της θανατικής ποινής», ανακοίνωσε η Gallup.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2006 έξι πολιτείες έχουν καταργήσει οριστικά τους νόμους περί θανατικής ποινής.

Το 81 τοις εκατό των Ρεπουμπλικάνων, το 47 τοις εκατό των Δημοκρατικών και το 60 τοις εκατό των Ανεξάρτητων τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής, αναφέρεται στην έρευνα. Η μεγαλύτερη μείωση φαίνεται πως βρίσκεται μεταξύ των Δημοκρατικών, εκ των οποίων το 1994, το 75 τοις εκατό ήταν υπέρ. Η εταιρεία διαθέτει αρχεία με τις απόψεις των Αμερικανών σχετικά με τη θανατική ποινή από το 1936. Πενήντα επτά τοις εκατό είχαν ταχθεί υπέρ το Νοέμβριο του 1972.

Η Gallup διεξήγαγε την έρευνά της μέσω τηλεφώνου σε 1.028 τυχαίους ανθρώπους και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε, το περιθώριο λάθους είναι συν πλην 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ