2013-10-30 15:35:06
Φωτογραφία για Μόνο το σεξ δεν φτάνει για τις Ελληνίδες
«Μόνο το σεξ δεν φτάνει»: αυτό βροντοφωνάζουν πλέον οι Ελληνίδες, ερωτηθείσες εν μέσω της κρίσης για τα βασικά στοιχεία που αναζητούν στη σχέση τους με έναν άνδρα.

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οποία διενεργήθηκε από την ALCO, αποκαλύπτει ότι τόσο η ερωτική ζωή όσο και η οικονομική κατάσταση του συντρόφου έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ακολουθώντας πίσω από την ανάγκη για συναισθηματική πληρότητα και οικογενειακή ηρεμία.

Για πλήρη αποδόμηση της εικόνας που χαρακτήριζε την Ελληνίδα στα χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης κάνει λόγο ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι «όπως προκύπτει από την έρευνα οι προτεραιότητες της Ελληνίδας άλλαξαν: πρώτα η οικογένεια, πρώτα η διατήρηση της σχέσης, και πάνω από όλα με επένδυση στην τρυφερότητα, ως «αντίδοτο» σε μια υποβόσκουσα ή ακόμη και εμφανή βία (λεκτική και σωματική) που γεννήθηκε από την οικονομική ανέχεια».

Περίπου 600 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 54 χρόνων, κάτοικοι της Αττικής, κλήθηκαν να απαντήσουν με ποια κριτήρια επιλέγουν ερωτικό σύντροφο την περίοδο αυτή. Τα βασικά κριτήρια αποτελούσαν η οικονομική κατάσταση, η κοινωνική ζωή, η ασφάλεια που παρέχει ο σύντροφος και η ερωτική ζωή.

Τι αξιολόγησαν ως σημαντικό οι γυναίκες

Καταρχάς η έρευνα επιβεβαίωσε την ελλιπή ικανοποίηση από την ερωτική ζωή των Ελληνίδων, κυρίως, όμως, ανέδειξε την καταλυτική επίδραση της οικονομικής κρίσης στις ανθρώπινες σχέσεις. Συγκεκριμένα:

- Η οικονομική κατάσταση αποδείχτηκε ότι δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο για την επιλογή συντρόφου ή τη διατήρηση της σχέσης (σε αντίθεση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα). Μόλις 1% των γυναικών δήλωσαν ότι τις απασχολεί η οικονομική κατάσταση του συντρόφου τους.

- Η κοινωνική ζωή έχει μικρή επίδραση στην επιλογή συντρόφου. Έτσι, μία στις 10 γυναίκες δηλώνει ότι την απασχολεί ο αριθμός των φίλων του συντρόφου της, οι κοινωνικές συναναστροφές και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητές του. Μάλιστα, πιο «κολλημένες» με το κοινωνικό στάτους των ανδρών είναι όσες βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία 18 έως 34 χρόνων και όσες κατοικούν στο κέντρο του λεκανοπεδίου.

- Η ερωτική ζωή εξακολουθεί να θεωρείται σημαντικός πυλώνας στις σχέσεις, παρουσιάζει όμως μεγάλα ελλείμματα ικανοποίησης, κυρίως λόγω μείωσης και της συχνότητας και της διάρκειας των ερωτικών επαφών. Μία στις τρεις Ελληνίδες θεωρεί ότι η ερωτική ζωή έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή συντρόφου και στη διατήρηση σχέσης.

- Ο πιο σημαντικός τομέας για την επιλογή συντρόφου αποδεικνύεται ότι είναι η διατήρηση μιας μόνιμης σχέσης αυτήν την περίοδο. Το 53% των γυναικών θεωρούν ότι η ασφάλεια έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή συντρόφου! «Να νοιάζεται για μένα», «να μου φέρεται με τρυφερότητα», «να είναι πιστός», είναι η ιεράρχηση των επιμέρους τομέων που μια γυναίκα αντιλαμβάνεται ως ασφάλεια στη σχέση. Μάλιστα, η συναισθηματική ασφάλεια αξιολογείται από τις γυναίκες των Δυτικών προαστίων ως ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή συντρόφου κατά 100%!

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ