2013-10-30 16:02:09
Φωτογραφία για Πιπιλή για τον φόρο ακινήτων: «Να μην ξαναπληρώσουν τη νύφη οι αστοί, με τις αστικές περιουσίες»
«Είμαι ίσως η μόνη που τολμώ να πω "έλεος πια με την αστική τάξη"». Με αυτή τη φράση η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή άρχισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 την Τετάρτη, να διατυπώνει... τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αλλά και τις επιφυλάξεις της για τις αντιδράσεις των συναδέλφων της από την περιφέρεια για τη φορολογία των αγροτών.

«Κατανοώ ότι οι βουλευτές της περιφέρειας κάνουν κι αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμα: Εκπροσωπούν, δηλαδή, τον κόσμο της περιφέρειας. Είναι υποχρέωση του βουλευτή, σε οποιοδήποτε κομμάτι της διαβούλευσης, να προτείνει όπως έχω κάνει εγώ, χωρίς να το έχω δώσει στη δημοσιότητα, τι θα γίνει με την εξωφρενική φορολόγηση των ακινήτων στο Παλαιό Ψυχικό» είπε στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία πάντως επεσήμανε και τις αδικίες που υφίστανται υπό άλλο πρίσμα οι κάτοικοι της υπαίθρου: «Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία, όταν έχει αφήσει τόσα χρόνια περιοχές χωρίς ηλεκτρικό στην περιφέρεια, να φορολογεί χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα μεταξύ πολίτη και κράτους. Διότι πληρώνουμε Εφορία για να έχουμε πρόσφορα τα κοινωνικά αγαθά».


Η ίδια υπογράμμισε τις αδικίες του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο οποίος ήταν σε διαβούλευση τις τελευταίες ημέρες: «Αλλη μια παράμετρος που έχω θέσει είναι ότι δεν μπορεί τα διατηρητέα στην Αθήνα και άλλες πόλεις να τα έχουν πολίτες και αντί να τα κάνουν γκρεμίδια και πλήρωσαν το κόστος της αναπαλαίωσης και όμως πληρώνουν την ίδια φορολογία σαν να είχαν καινούργιο ακίνητο».

Και η βουλευτής της ΝΔ προσέθεσε: «Πρέπει όλοι οι Ελληνες να φορολογούμαστε με κοινωνική δικαιοσύνη και να μην ξαναπληρώσουν τη νύφη οι αστοί, με τις αστικές περιουσίες. Διότι αυτός που μένει στην πόλη, δεν έχει τίποτα... (λιγότερα και) από τον πιο φτωχό αγρότη. Δηλαδή, τη δυνατότητα να έχει στην καθημερινότητά του τα προς βρώση. Και όμως φορολογείται υπέρογκα, όπως στο Παλαιό Ψυχικό. Νομίζω ότι και ο κ. Στουρνάρας παίρνει τα μηνύματα και θα παρακαλούσα πολύ και τους τεχνοκράτες στην προσπάθειά τους να έχουν το πρωτογενές πλεόνασμα κτλ. να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχουν ηλεκτρικό ή νερό».

Η Φωτεινή Πιπιλή ξεκαθάρισε παράλληλα ότι στηρίζει τη φορολογία των αγροτεμαχίων αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα της ακίνητης περιουσίας των αγροτών υπήρξε μονομερής. «Θα πρέπει να συνυπολογιστούν λοιπόν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης – διότι τη στηρίζω και γι’ αυτό στηρίζω και τη φορολογία των αγροτεμαχίων – στο μίνιμουμ (της επιβάρυνσης), για να στηριχθούν έτσι και οι νέοι επιστήμονες για να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, όσοι το θέλουν. Δεν θα πρέπει λοιπόν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας να το βλέπουν συνολικά και όχι ισοπεδωτικά ακούγοντας τις λαϊκίστικες φωνές;» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΖΑΖΗΣ : ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΖΑΖΗΣ : ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ