2013-10-30 16:05:08
Φωτογραφία για Αγγελούδι 2,5ετών είδε την πιο σκληρή όψη αυτής τη χώρας - Πέθανε από καρδιοπάθεια επειδή δεν το χειρουργούσαν νωρίτερα
Θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλεί ο θάνατος ενός μικρού αγοριού με συγγενή καρδιοπάθεια, επειδή το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί... Τα όσα καταγγέλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια μόνο οργή προκαλούν. Οργή για όλους όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και έφτασαν τη χώρα στο σημείο που την έφτασαν.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που τόσο πολύ υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ένα αγοράκι 2,5 ετών έχασε τη ζωή του επειδή το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί. Το αγοράκι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πριν από δύο χρόνια περίπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να υπολβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Η πρώτη επέμβαση έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 και έμελλε να γίνουν άλλες δύο. Όχι όμως και στην Ελλάδα του 2013.


Λίγο μετά η τότε κυβέρνηση έκλεισε το ΕΚΑΣΚΑΠ, το οποίο ήδη από τότε υπολειτουργούσε. Όλα τα περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο. Το παιδάκι όμως, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεία “ δεν εξυπηρετήθηκε από το Ωνάσειο κατά την περίοδο που το ΕΚΑΣΚΑΠ παρέμεινε κλειστό”.

Τον Ιούνιο του 2013 με εισαγγελική εντολή άνοιξε και πάλι το ΕΚΑΣΚΑΠ. Το αγοράκι βρισκόταν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί. Λόγω όμως του γεγονότος ότι το Κέντρο υπολειτουργεί και γίνεται μόλις ένα χειρουργείο τη βδομάδα, η αναμονή ήταν μεγάλη. Στο μεταξύ η υγεία του παιδιού επιβαρυνόταν διαρκώς. Και όταν επιτέλους ήρθε η σειρά του να χειρουργηθεί…δεν πρόλαβε.

Η οικογένειά του ξεκίνησε κανονικά από τις Σέρρες προκειμένου το παιδί να χειρουργηθεί. Στη διαδρομή όμως κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Ένας άγγελος, ένα παιδί 2,5 ετών, μόνο και μόνο εξαιτίας των περικοπών που έχουν διαλύσει το χώρο της Υγείας έπειτα από εντολές των ξένων δανειστών.

Περιμένουμε απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που με τόσο πάθος υποστηρίζει τις μνημονιακές αλλαγές στο χώρο της υγείας. Με ετη μόνη διαφορά ότι ο χώρος της Υγείας έχει να κάνει με ζωές ανθρώπων και όχι με αριθμούς.
koutipandoras Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ