2013-10-30 18:41:06
Φωτογραφία για Στηρίζει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες ο κ. Στουρνάρας
Τη στήριξή του στο θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών εξέφρασε ο Υπουργός κ. Ιωάν. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τους Προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γεώρ. Καββαθά, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασ. Κορκίδη και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) κ. Νικ. Μυρτάκη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΕ κ. Μυρτάκης ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για την πορεία της αύξησης κεφαλαίου στις έξι Συνεταιριστικές Τράπεζες και τη μεγάλη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σ’ αυτή.

Η επιτυχία της αύξησης ενισχύεται και από την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της αύξησης μέχρι 22.11.13

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τους άξονες ανασυγκρότησης των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο τραπεζικό περιβάλλον και τη συνεργασία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Το θέμα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τέθηκε από τους κ.κ. Β. Κορκίδη και Γ. Καββαθά, οι οποίοι και κατέθεσαν προτάσεις για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία.


Επίσης τέθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του Νόμου για τη συμμετοχή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των Φορέων του Δημοσίου στο κεφάλαιο των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν και ιδιαίτερα το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αντιμετωπισθούν από κοινού με το Υπουργείο και θα επιδιωχθεί η επίλυσή τους το επόμενο διάστημα, κύρια μέσω της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ... wild card Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ... wild card Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ