2013-10-30 20:58:14
Φωτογραφία για Η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου: Η αρχή και το τέλος της σειράς
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1991 ξεκινάει στον ΑΝΤ1 μια νέα καθημερινή σειρά. Είναι η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου. Από εκείνη την ημερομηνία πέρασαν 14 χρόνια επιτυχίας και 3,457 επεισόδια μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους της μακροβιότερης ελληνικής σειράς που μπήκε στο βιβλίο Guinness το 1995. Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 περίπου ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και αμέτρητοι τεχνικοί.

Ο Νίκος Φώσκολος βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 το 1990 οπού και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη σειρά και τη προετοιμασία της. Οι ιθύνοντες του καναλιού επέμεναν στην πρώτη τους σκέψη για μια εβδομαδιαία σειρά. Εκείνος όμως είχε τις αντιρρήσεις του και τελικά κέρδισε. Η προετοιμασία της σειράς διήρκησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Ένα πρώτο επεισόδιο προβάλλεται νωρίτερα από την προκαθορισμένη πρεμιέρα την Κυριακή στις 15 Σεπτεμβρίου το 1991. Πρόκειται για ένα πιλοτικό επεισόδιο της σειράς που περιλαμβάνει σκηνές από τα πρώτα 4 επεισόδια της και έχει ως στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό αυτή τη νέα τηλεοπτική πρόταση του σταθμού. Η ανταπόκριση των τηλεθεατών είναι μεγάλη καθώς ήδη από το πρώτο επεισόδιο, με τηλεθέαση που έφτασε το 62%.


Το τελευταίο επεισόδιο της θρυλικής Λάμψης που προβλήθηκε στις 29 Ιουλίου του 2005 σημείωσε τηλεθέαση 41,4%.

Ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες της σειράς κυριαρχούν: η εισαγγελέας εφετών Βίρνα Λιώσση Δράκου η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει ακέραια τα ιδανικά και τις αξίες της μέσα σε ένα κόσμο παράλογο και άδικο, ο σύζυγός της και ιδρυτής μιας εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως Γιάγκος Δράκος, της Τζάιαντ, που ενώ αγωνίζεται καθημερινά επιζητώντας να κατακτήσει μια θέση στην κορυφή του κόσμου παραδίδει αργά μα με σταθερό τρόπο την ψυχή του ίδιου και της οικογένειας του στην κόλαση, ο με ανθρωπιστικά αισθήματα ψυχίατρος γιος του Αλέξης Δράκος, ερωτεύμενος με τη Βίρνα, παλεύει να βοηθήσει μια διανοητικά ασταθή νεαρή κοπέλα, τη Σελήνη, που κατοικεί και αυτή στην έπαυλη των κάκτων, ο επαναστατικής φύσης αδερφός του Τίμος, η ευαίσθητη καλλιτέχνης Τάνια και η φιλόδοξη ελαφρών ηθών γραμματέας και ερωμένη του Γιάγκου, Σάντρα. Η σειρά έχει προβληθεί μεταγλωτισμένη και στο εξωτερικό.

Πηγή: zappit
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ