2013-10-31 03:35:04
Φωτογραφία για «Λειτουργεί κανονικά πλέον ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό»
Τη διαβεβαίωση ότι από σήμερα λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος στον «Ευαγγελισμό», έδωσε ο υπουργός Υγείας Ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο αξονικός τομογράφος χάλασε την Παρασκευή και ήδη από τις 11 το πρωί χθες λειτουργεί κανονικά. Επίσης, είπε ότι περίπου σε ένα μήνα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα παραλάβει νέο αξονικό τομογράφο, μέσω ΕΣΠΑ.

Ερωτηθείς για φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα , οι ειδικευόμενοι του «Ευαγγελισμού», όπου φαίνονταν ασθενείς συνωστισμένοι στα επείγοντα, σχολίασε:

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω, βέβαια, γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς.

Την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο. Φυσικά, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις
. Δε θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα, αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο», τόνισε.

Όταν ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις αναφορές του στους συνδικαλιστές και την ιδεολογική τους ταυτότητα, είπε ότι καθένας πρέπει να λέει με υπερηφάνεια την ιδεολογική του ταυτότητα.

« Όπως εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν πρέπει να λέει ότι είναι συνδικαλιστής μεν -για παράδειγμα ο κ. Βαρνάβας- ΣΥΡΙΖΑ δε. Δεν μιλά μόνο ως συνδικαλιστής, μιλά και ως ΣΥΡΙΖΑ ο συγκεκριμένος. Σήμερα το πρωί μιλούσα με έναν κύριο που τυγχάνει να είναι ΚΚΕ, το είπε μάλιστα και ο ίδιος. Δεν το λέω απαξιωτικά. Το λέω ώστε αυτός που παρακολουθεί, να καταλαβαίνει, αυτός ο οποίος μιλά, από ποια σκοπιά λέει ό,τι λέει», απάντησε ο υπουργός Υγείας

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την απόφαση για τους 59 ιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, για τέσσερις μήνες, λέγοντας:

«Από τους 87 ιατρούς που είχαμε θέσει υπό έλεγχο, των 59 οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς και έχουν τεθεί επί τετραμήνου εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο τετράμηνο αυτό προβλέπει ο κανονισμός να συνεχιστεί ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε οριστική διαγραφή τους», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ