2013-10-31 09:25:07
Φωτογραφία για Ο δήμαρχος απειλεί με μηνύσεις συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ
Ο Δήμος Λοκρών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, αποφάσισε την ανάληψη δράσεων στα πλαίσια της στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Μεταξύ αυτών αποφασίστηκε και η σύγκλιση ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Σκοπός των Συνελεύσεων αυτών ορίστηκε η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να στηριχτεί η προσπάθεια για την διατήρηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της ΛΑΡΚΟ, και να διασφαλιστεί το μεροκάματο των εργαζομένων.

Η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα, την 11η Σεπτεμβρίου 2013, η δεύτερη στις 25/10/2013 στη Μαλεσίνα και θα ακολουθήσουν και οι άλλες Λαϊκές Συνελεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για την Λαϊκή συνέλευση στην Μαλεσίνα στις 25/10/2013, για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, σίγουρα είναι ένα ερώτημα.

Να τελούν κάποιοι υπό το κράτος άγνοιας; Φόβου για την αλήθεια; Ή μήπως είναι σε ειδική αποστολή, διότι αυτές οι επιθέσεις έχουν χαρακτήρα ''εργολαβικών συμβολαίων΄΄; Διότι στόχος είναι να πληγεί η αξιοπιστία, το κύρος και το αγωνιστικό φρόνημα του Δημάρχου Λοκρών, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι έχουν τον απόλυτο ιδιοκτησιακό έλεγχο που τους δίνει την δυνατότητα να διορίζουν, να απολύουν και να μεταθέτουν, όπως και όπου θέλουν.


Πώς σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις υπήρχε μια κοινή συνισταμένη συνεννόησης και ξαφνικά βλέπουμε δηλώσεις και δημοσιεύματα από το Σωματείο της ΔΑΚΕ για μη ενημέρωση; Όταν όλες οι αποφάσεις για τις συναντήσεις από κοινού έχουν ληφθεί και από κοινού υλοποιούνται. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος έδωσε ευρεία δημοσιότητα στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο.

Η μη παρουσία της ηγεσίας της παράταξης της ΔΑΚΕ, καταμαρτυρεί πολλά στην συνείδηση των πολιτών, καθώς και η προσπάθειά της να διαβάλει τον Δήμαρχο, σίγουρα προβληματίζει, γιατί στη Λαϊκή Συνέλευση παρευρίσκονταν και συμμετείχαν όλες οι άλλες παρατάξεις πλην της ηγεσίας της ΔΑΚΕ!!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, και αρχηγός της παράταξης της ΔΑΚΕ, κ. Κορέτζελος, βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια, αλλά όχι στο χώρο της συνέλευσης, ενώ αλλάζαμε για ένα μήνα την ημερομηνία της συνέλευσης λόγω της επίκλησής του για διάφορες συναντήσεις και λόγους υγείας.

Όταν ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι συνδεδεμένη με τη λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανίας στη χώρα, απαιτεί να ενημερώνεται για τις εξελίξεις που την αφορούν.

Κάποιοι όμως θέλουν αδρανή κι ανημέρωτο τον κόσμο της Λοκρίδας, για να περνούν ευκολότερα τα σχέδιά τους. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για ένα ''κομμάτι ψωμί'' και να αλλάξουν τον παραγωγικό χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.

Η Δημοτική αρχή καθήκον και υποχρέωση έχει να υπερασπίζει, να προστατεύει και να διεκδικεί τα δικαιώματα των πολιτών της, στην Διοικητική της αρμοδιότητα. Επομένως δεν πλήττονται αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι τους και οι αγωνιστές για το κοινό καλό.

Εξ αρχής η Δημοτική αρχή των Λοκρών και ο Δήμαρχος, κ. Λιόλιος , ήταν στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αλλά κάποιοι θέλουν την αδράνεια της Δημοτικής αρχής, όπως στο παρελθόν για να πραγματοποιήσουν τα αντίθετα με το κοινωνικό συμφέρον σχέδιά τους.

Ο εκφοβισμός και η φίμωση της αλήθειας δεν επιτυγχάνεται και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια λανθασμένη εικόνα που εντέχνως επιχειρούν να δημιουργήσουν. Δεν έχουμε κανένα γραμμάτιο να εξοφλήσουμε εμείς, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πολλούς λόγους για να το κάνουν και για να καλυφθούν γίνονται κατήγοροι ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους και να γίνει αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Γι΄ αυτό οι βολές και οι επιθέσεις δεν απευθύνονται σε μας αλλά θα επιστρέψουν στα πρόσωπα που σήμερα τις κατευθύνουν και θα φανεί σύντομα ποιος λειτουργεί ως ''πατερίτσα ποιού''.

Εμείς ενδιαφερόμαστε για :

1 τη σωστή και διαφανή αντιμετώπιση και όχι για μυστικές συναντήσεις κτλ.

2 Δεν παίξαμε ποτέ κανέναν αδιαφανή ρόλο. Δεν έχουμε κάνει ποτέ καμία επαφή με κανένα επίδοξο αγοραστή, όποιος κι αν είναι και ούτε θα κάνουμε ποτέ.

3 Δεν παζαρέψαμε αν θα είναι ο ένας ή ο άλλος, διότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

4 Δεν θέλουμε μείωση μισθών εργαζομένων

5 Δεν θέλουμε μείωση παραγωγής

6 Δεν θέλουμε μείωση θέσεων εργασίας.

Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ εργαζομένους και σωματεία διότι οι αρχές μας είναι αδιαπραγμάτευτες και αυτά ανήκουν σ΄αυτούς που έχουν άλλες παραστάσεις.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε, κοντά και δίπλα και μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της συγκυβέρνησης.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι, δεν υποκαθίσταται ο Πρωθυπουργός της χώρας, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τον Δήμο Λοκρών, στους διαπραγματευτικούς χειρισμούς, της διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.

Για το θέμα της επίσκεψης του Δημάρχου στα Σκόπια και χωρίς πρόθεση απολογητικής διάθεσης, αλλά με σκοπό την ενημέρωση, ενημερώνουμε ότι αυτό τον καιρό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσω της (ΟΚΕ), Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής, μέλος της οποίας είναι ο Δήμαρχος, κ. Λιόλιος, συζητείται το σοβαρό θέμα της Επιχειρηματολογίας για χρήση προσωρινής ονομασίας των Σκοπίων (ΠΓΔΜ) και γι΄αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση εκεί για μια και μισή μέρα.

Δεν επιτρέπεται λοιπόν να καπηλεύεται και ακόμα χειρότερα να διαστρεβλώνει ο οποιοσδήποτε ένα τόσο σοβαρό Εθνικό θέμα, ούτε και να υποβαθμίζει την σημασία του.

Επειδή η ενέργεια και τα υπονοούμενα που εκφράστηκαν επιφέρουν κι ενεργοποιούν την άμεση αντίδρασή μας, προς κάθε κατεύθυνση, περιμένουμε επίσημα οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, κύριοι, Α. Κορέτζελος και κ. Α. Γκιώνης, να αποκαταστήσουν την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση με αντίστοιχη ανακοίνωση, όπου θα αναφέρουν τα πραγματικά γεγονότα. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμαρχος θα υποβάλλει στους δύο προαναφερμένους αγωγή για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για συκοφαντική δυσφήμηση.

http://www.lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ