2013-10-31 09:25:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Πετρέλαιο θέρμανσης; Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω....
Μετά την εξίσωση των φόρων πετρελαίων θέρμανσης - κίνησης σε συνδυασμό με την ανεργία και τους μισθούς..."δείγματα" σε πολλές περιπτώσεις, το πετρέλαιο θέρμανσης θεωρήθηκε είδος...πολυτελείας. Πολλά νοικοκυριά στράφηκαν σε άλλες μορφές θέρμανσης, ενώ οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν προμηθεύονταν καθόλου.

Μια από τα ίδια φαίνεται να ισχύει και φέτος στην Πάτρα. Ήδη το θέμα της θέρμανσης έχει αρχίσει να απασχολεί τις γενικές συνελεύσεις ενοίκων και ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικιών, με πολλούς να λένε και φέτος όχι.

Η τιμή του είναι απαγορευτική και ήδη από τα προηγούμενα δύο χρόνια αρκετοί έχουν βρει εναλλακτικές λύσεις.(Αir condition, τζάκια, σόμπες, λειτουργία καλοριφέρ με πέλετ κλπ.)

Παρά το γεγονός ότι θα δοθεί επίδομα θέρμανσης, η διαδικασία επίδοσής του η γραφειοκρατία και η δυσπιστία πολλών για το πότε θα καταβληθεί δεν αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις κίνητρο.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης, την περασμένη Παρασκευή, δεν φαίνεται να έδωσε ώθηση στις παραγγελίες. Μόλις 20.000 έχουν καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση στην ΓΓΠΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, όσοι τελικά παραγγέλνουν, περιορίζονται σε μικρές ποσότητες, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 500-600 λίτρα, ενώ η εκτίμηση της είναι ότι φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ