2013-10-31 11:05:23
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα
Στους δρόμους έχουν βγει από το πρωί εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συνταξιούχοι, ενώ στις 11 πραγματοποιείται συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία έξω από το υπουργείο Εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες, έχουν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και προγραμματίζουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

«Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εταιρία να σταματήσουν τα παιχνίδια τους, να ανοίξουν τα Ναυπηγεία με όλο το προσωπικό και να παραδοθούν τα υποβρύχια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου «Τρίαινα».

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, ζητώντας δημόσια δωρεάν υγεία και να μην υπάρχει επιβάρυνση των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων και αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Διαμαρτύρονται επίσης για το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 «κόβεται το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, ειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις, επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία, επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή» κ.ά..


Τα άτομα με αναπηρία διαδηλώνουν σήμερα με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Από το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν να πορευτούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ