2013-10-31 11:04:27
Φωτογραφία για Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας
IATRONET. Για 'ξέπλυμα' μέσα από τη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να υπάρξει έντονη αντίδραση από τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν την Τετάρτη, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, πλην της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επιφυλάχτηκαν.

Κατά τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας απηύθυνε προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Αν δεν ανακαλέσουν την επίσχεση - είπε - και δεν προσέλθουν σε διάλογο, η ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα.

Χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, λέγοντας ότι 'αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών'.


Ζήτησε να επανεξετάσουν τη στάση τους και παραδέχτηκε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών.

Άσχετες

Έντονες ήταν οι επικρίσεις τους για το γεγονός ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κυρίως άσχετες διατάξεις, όπως της χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κυριακάκης τόνισε ότι από τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο τα τέσσερα αφορούν θέματα του υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά επιφυλάσσεται για ορισμένες διατάξεις, για τις οποίες περιμένει περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ένταση προκλήθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγι για 'μεθοδευμένη διαδικασία, με φωτογραφικές διατάξεις'.

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει ξέπλυμα μέσα από τη Βουλή.

'Δεν γίνεται ξέπλυμα στη Βουλή, αλλά διάλογος με διαφανείς κανόνες όπως προβλέπονται από τον κανονισμό και το σύνταγμα', απάντησε ο κ. Μπέζας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ