2013-10-31 16:03:02
Φωτογραφία για Κίνηση Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πατρών: Στοιβάζονται φοιτητές σε εργαστήρια, έλλειψη κανόνων υγιεινής
Η Κίνηση Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Τ.Ε.Ι. Πάτρας όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της "σκοπό έχει να καταδείξει τα προβλήματά μας στο Υπουργείο Παιδείας".Μεταξύ άλλων καταγγέλλει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, έλλειψη κανόνων υγιειενής σε εργαστήρια όπου στοιβάζονται φοιτητές καθώς και περιορισμό της σίτισης στο ελάχιστο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Θ Ε Μ Α : Άρθρο 16 του Συντάγματος των Ελλήνων

(Απόσπασμα αυτού)

1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες· η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους… 2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους …….

Αναλαμβάνοντας το χρέος μας, έναντι των συμφοιτητών μας οι οποίοι μας εμπιστευθήκαν, ξεκινάμε έναν αγώνα για την διεκδίκηση της Εφαρμογής των Νόμων.

Αποδεχόμενοι πλέον την συμπλήρωση του Ν. 4009/2011 με την τροποποίηση αυτού στο άρθρο 7 με το Ν. 4076/2012 (Σχέδιο Αθηνά) - Σχέδιο το οποίο έγινε για το καλό μας !! Παρακαλούμε πολύ τους Αρμοδίους να μας απαντήσουν και βέβαια να μας δώσουν και άμεση λύση γιατί συμβαίνουν τα κάτωθι στα Τμήματα ΣΕΥΠ και ειδικότερα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.


-1. Έλλειψη Διδακτικού Προσωπικού και παράλληλα απλήρωτοι ωρομίσθιοι καθηγητές, υπενθυμίζουμε ότι στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας φοιτούν 900 περίπου φοιτητές,

-2. Σε Χώρους εργαστηρίων 30 τ.μ. στοιβαζόμαστε 80 έως 90 φοιτητές, κατάσταση όπου πέρα της ανεπάρκειας στη μάθηση δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής,

-3. Στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας φοιτούν περίπου 7.000 φοιτητές, σε μια εποχή όπου η οικονομική κατάσταση έχει άμεσο αντίχτυπο στην φοιτητική κοινωνία το πρόγραμμα σίτισης έχει περιορισθεί στο ελάχιστο, κι ενώ 2-3 χρόνια πριν να σιτίζονταν 3.000 περίπου φοιτητές, φέτος σιτίζονται περίπου 1.000.

* Τα ως άνω αποτελούν την κύρια πληγή η οποία δεν επουλώνεται διότι δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι, εδώ κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί η αποστολή των Τ.Ε.Ι. όπως ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4009/2011 :

« Τα Τ.Ε.Ι. δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, στις εφαρμογές των επιστημών, της τεχνολογίας και των τεχνών, στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Στο πλαίσιο αυτό συνδυάζουν την ανάπτυξη του κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου σπουδών με υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική άσκηση. »

* Η κίνησή μας έχει σκοπό να καταδείξει τα προβλήματά μας στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε κάθε Αρμόδιο Φορέα της Πόλης μας. Θα προσπαθήσουμε με σειρά δράσεων να γνωστοποιήσουμε στις Αρχές αλλά και στον τελευταίο πολίτης της πόλης τα προβλήματα των Σχολών Σ.Ε.Υ.Π. καθώς επίσης και την αναγκαιότητα του λειτουργήματος του Κοινωνικού Λειτουργού. Σήμερα με το βάρος όσο ποτέ άλλοτε της καθημερινότητας, η προσφορά μας είναι απαραίτητη μέσω των κοινωνικών δομών που το κράτος τείνει να εξαφανίσει.

* Αρχής γενομένης την 30-10-2013 και ώρα 15.30 αντιπροσωπεία μας παρουσιάσθηκε στην Περιφερειακή Συνέλευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου ανέφερε επιγραμματικά τα προβλήματα της Σχολής στο Τ.Ε.Ι.

Ο Περιφερειάρχης Κύριος Κατσιφάρας Απόστολος υποσχέθηκε όπως την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη δεχθεί κατ΄ ιδίαν τους φοιτητές στην Περιφέρεια.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ