2013-10-31 18:59:19
Φωτογραφία για Η Γιάλτα μας… τελειώνει, οι Ρώσοι στα Βαλκάνια...!!!
Του Σταύρου Βιτάλη

Όλα δείχνουν, πως η περίφημη διάσκεψη της Γιάλτας του 1945, στην οποία έγινε διανομή των ιματίων των Βαλκανικών χωρών αλλά και της Ελλάδας, μας… τελειώνει.

Σε αυτήν την διαδρομή, «επαναχάραξης των ζωνών/χωρών επιρροής» των Βαλκανίων, συνέβαλε καθοριστικά η  απόφαση Ομπάμα και του USA Admninistration, να «χωθούν» στρατιωτικά στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη Ρουμανία. Η οποία, μετατρέπεται σε στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ, μετά μάλιστα τις σχετικές συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε στην Ουάσιγκτον πριν μόλις μερικές μέρες,  ο Mircea Dusa, Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την πλήρη ανάπτυξη στο Kogalniceanu της βαλκανικής αυτής χώρας, αμερικανικής στρατιωτικής βάσης, για να υπηρετήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Και αυτό – πάντα ως επίσημη δικαιολογία – επειδή οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν την βάση Manas της Κιργιζίας, την οποία θα χρησιμοποιούν ως βάση υποστήριξης, μέχρι το 2014.


Στους γεωστρατηγικούς όμως σχεδιασμούς, τα πράγματα κατά κανόνα, δεν είναι όπως φαίνονται.

Έτσι, η συγκεκριμένη αμερικανική βάση στη Ρουμανία, θα φιλοξενήσει αμερικανικά αντιπυραυλικά  συστήματα αναχαίτισης, ως μέρος του αμυντικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων του ΝΑΤΟ, με την κατασκευή των χώρων εγκατάστασής των, οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Και αυτό δεν κρατιέται ως μυστικό, ούτε από την αμερικανική αλλά ούτε  και από την ρουμανική πλευρά.

Η εξέλιξη αυτή που δρομολογήθηκε μόλις πριν μερικές μέρες, ήταν και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» του ρωσικού Administration αλλά και της πολιτικής σύνεσης και συγκαταβατικότητας απέναντι στους Αμερικανούς, την οποία κράταγε έως σήμερα ο Βλαδίμηρος Πούτιν.

Οι Ρώσοι επιτελείς, δεν έχουν πια καμία αμφιβολία, για τους ανομολόγητους στόχους των Αμερικανών, με δεδομένη την επιθετική διάταξη της πολεμικής τους μηχανής την οποία διαμορφώνει η Ουάσιγκτον, και μάλιστα μέσα στην «μικρή περιοχή» της Ρωσίας, στα Βαλκάνια. Είναι μάλιστα οριστικά πεπεισμένοι πως η Γιάλτα (Στάνλιν, Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ), όπως αυτή διαμόρφωσε στην Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια, τις ζώνες επιρροής μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τελείωσε αμετάκλητα.

Έτσι, εγκαταλείπεται σχεδόν οριστικά, η μέχρι σήμερα ήπια και μετρημένη στάση της Ρωσίας, απέναντι στις σαφείς πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ, και  το Κρεμλίνο, προχωρά στην σαφή, κάθετη και ισοδύναμη ανάπτυξη της δικής της πολεμικής μηχανής. Προχωρώντας παράλληλα και άμεσα, με εντατικότατους μάλιστα ρυθμούς, τόσο στη κατασκευή όσο και στην ανάπτυξη υπερσύγχρονων συστημάτων πολέμου, αλλά και αλλάζοντας όλο το μηχανισμό της παρουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις βαλκανικές χώρες.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, άρα και στην Ελλάδα, η εικόνα που διαμορφώνεται τελικά, είναι εξαιρετικά ανησυχητική και για τη χώρα μας. Δεδομένου πως, όπως και στις προηγούμενες παγκόσμιες πολεμικές περιπέτειες, ισχύει πάντα το «όταν παλεύουν στον βάλτο τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

Με ανύπαρκτη ωστόσο την συνοχή Κοινωνίας-Πολιτείας, με διαλυμένο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, με λειψανδρία σε πολιτικό και επιτελικό προσωπικό σε όλα τα πεδία, η Ελλάδα, πλέει προς το άγνωστο, ως καρυδότσουφλο στον ωκεανό των δραματικών εξελίξεων.

Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαμόρφωση των νέων συμμαχιών που ήδη σχηματίζονται και προφανώς θα σχηματιστούν στο εγγύς πλέον μέλλον.

Για τη δική μας εκτίμηση, η χώρα θα βρεθεί πολύ σύντομα και για μια ακόμη φορά, σε σταυροδρόμι επιλογών. Θα έχει να επιλέξει μεταξύ της οριστικοποίησής της ως τουριστικό θέρετρο/αφοδευτήριο της Δύσης, ή ως δύναμη η οποία θα μπορεί να στέκεται με αξιοπρέπεια και επιρροή στα διεθνή φόρα.

Εμείς, το έχουμε εξ’ άλλου διατυπώσει από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής μας ως Κίνημα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πάντα στο πλαίσιο των ανεκπλήρωτων οραμάτων τεραστίου μεγέθους πολιτικών ανδρών, που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο: Του Ρήγα Φεραίου και του Ιωάννη Καποδίστρια. Να γίνει η Ελλάδα δηλαδή, η δύναμη εκείνη που θα εγγυάται την καλή γειτονία, την καθετοποιημένη ανάπτυξη των οικονομιών των βαλκανικών χωρών, με τους Λαούς των αξιοπρεπείς και ευημερούντες.

Γιατί όπως λένε – αν δεν κάνω λάθος – και οι Κινέζοι: Καλύτερα κεφάλι γάτας, παρά ουρά λιονταριού.

Μια που ως κεφάλι γάτας, κάνεις κουμάντο για την «σαρδέλα την επιούσια». Ενώ ως ουρά λιονταριού, ξεσκονίζεις το λιοντάρι από τις μύγες και τα παράσιτα και ρυθμίζεις την… έξοδο των κοπράνων του… βασιλιά.

Η Γιάλτα μας τελείωσε. Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνουμε με τον τόπο μας, στο νέο σκηνικό που επαναδιαμορφώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, στη γειτονιά μας: Τα Βαλκάνια.

Με πρώτιστο μέλημα, το συμφέρον της Πατρίδας μας και του Λαού μας.

Πατριωτικό Μέτωπο

Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Γραφεία Αθηνών:

Διδυμοτείχου 15-17,

10444, Κολωνός, Αθήνα

Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442

Τηλ. Προέδρου: 6980292626 http://www.pamet.gr [email protected]

https://www.facebook.com/pametopo    

«Αλληλέγγυον»

Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κεντρικό:

Αγίας Σοφίας 50

10444, Κολωνός, Αθήνα

Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442www.allilegion.gr [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ελληνικός ιός
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ελληνικός ιός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ