2013-10-31 18:57:33
Φωτογραφία για Λ. Ρακιντζής: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή
Κόλαφος για τον ΕΟΠΥΥ τα δύο πορίσματα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Με αφορμή την έρευνα που έγινε στον ΕΟΠΥΥ, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διαπίστωσε την παθογένεια του ΕΟΠΥΥ και δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι ο ΕΟΠΥΥ «θέλει φτιάξιμο από την αρχή».

Τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ περιγράφονται αναλυτικά και στο πόρισμα για τις εγκρίσεις νοσηλείας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται να συγκροτήθηκε πρόχειρα, χωρίς βασικό σχέδιο με άκριτη μεταφορά και συρραφή επιμέρους διατάξεων των προηγούμενων φορέων τους οποίους αφομοίωσε.

Προέκυψε ένας φορέας με εγγενή κρίση ταυτότητας χωρίς σαφή υπαγωγή, χωρίς ενιαίο και συμπαγές θεσμικό πλαίσιο, δομή και τρόπο λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ δείχνει να έχει χάσει εντελώς (για την ακρίβεια να μη βρήκε ποτέ) τον αρχικό του στόχο, και να πορεύεται χωρίς στρατηγική, πυξίδα και χάρτη.


Στη δραστηριότητα της έγκρισης νοσηλείων εξωτερικού αποτυπώνονται όπως αναμένεται οι παθογένειες που διέπουν τον Οργανισμό. Απουσία στόχων, μεθόδων, πρωτοκόλλων και συνεκτικών διαδικασιών που αφήνει ελεύθερο πεδίο σε αυθαιρεσίες, πλημμέλειες ακόμη και έκνομες συμπεριφορές. Υπάρχει πλήρης αδυναμία αποτίμησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του τμήματος.

Βασικό πρόβλημα αποτελεί η ανομοιογένεια των διαδικασιών, άλλη διαδικασία ακολουθείται για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, άλλη για τον ΟΠΑΔ και άλλη για τα υπόλοιπα Ταμεία».

http://www.onmed.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ