2013-10-31 21:59:06
Φωτογραφία για Α. Κατσιφάρας: Μια «Οδύσσεια» τελειώνει με την υπογραφή της σύμβασης για το πολυώροφο κτίριο του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»
Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) Ιωάννη Φωτάκη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για το έργο αποκατάστασης του κεντρικού πολυώροφου κτιρίου του ...Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», προϋπολογισμού 20.739.217 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα κατά την υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΑΝΟΜ Κωνσταντίνου Καπελώνη, και ζήτησε από την εταιρία, να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και ο εξοπλισμός του πολυώροφου κτιρίου, ενός έργου ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την Περιφέρεια, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, δηλαδή μέχρι τις 31/12/2015.

Μιλώντας ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Γιάννης Φωτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με αυτό το πολύπαθο έργο.


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Επιτέλους μια “Οδύσσεια” για την Δυτική Ελλάδα βαίνει προς το τέλος της. Έχουμε αγωνιστεί πολύ μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο για να αποδοθεί επιτέλους και αυτό το κτίριο στους πολίτες» και συμπλήρωσε: «Η αποκατάσταση του παλαιού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2008, εντάχθηκε στο Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδας στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 με προϋπολογισμό 20.739.217,00 ευρώ και φορέα υλοποίησης την ΔΕ.ΠΑ.ΝΟ.Μ. Α.Ε. Έκτοτε διανύθηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της του έργου: Δημοπράτηση, επανάληψη δημοπρασίας, προσυμβατικός έλεγχος, ενστάσεις – μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά υποχρεωτική. Βρεθήκαμε μπροστά στο τραγελαφικό φαινόμενο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες της δημοπρασίας, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας, και δυστυχώς για αρκετούς μήνες να μην υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου».

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε, τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που παρενέβη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ Κωνσταντίνο Καπελώνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Φωτάκη, για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση προκειμένου να φθάσουμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης. Επιπλέον, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτη Κατσίβελα, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Δ.Ε.

Το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» παραμένει κλειστό από το σεισμό που έπληξε την Πάτρα τον Ιούνιο του 2008, υποβαθμίζοντας τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς όσο και τις συνθήκες εργασίας των ιατρών. Το έργο αφορά τη συνολική αναμόρφωση του κτιρίου και αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος που αφορούσε στην αντισεισμική του θωράκιση και απομένει πλέον η εσωτερική διαμόρφωση καθώς η προμήθεια και ο εξοπλισμός του κτιρίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ