2013-10-31 22:26:07
Φωτογραφία για Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στο Cirque du Soleil για μοιραία πτώση ακροβάτιδος
Πρόστιμο μεγαλύτερο των 25.000 δολαρίων για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας κλήθηκε να καταβάλει το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil) για τον θάνατο ακροβάτιδος που έπεσε από ύψος σχεδόν 29 μέτρων και σκοτώθηκε στη διάρκεια εκτέλεσης του νούμερού της στην παράσταση «KA», τον περασμένο Ιούνιο στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι της Πολιτείας της Νεβάδα.

Ύστερα από έρευνα που διήρκεσε τέσσερις μήνες σχετικά με τη μοιραία πτώση της Γαλλίδας Σάρα Γκιγιό-Γκιγιάρ, η Επιθεώρηση Εργασίας της Νεβάδα τιμώρησε με συνολικό πρόστιμο 25.235 δολαρίων το Cirque du Soleil, το οποίο εδρεύει στο Μόντρεαλ και περιγράφει τις παραστάσεις του ως έναν δραματικό συνδυασμό της τέχνης του τσίρκου και της ψυχαγωγίας του δρόμου.

Η Γκιγιό-Γκιγιάρ σκοτώθηκε κατά την πτώση της στην τελική σκηνή του νούμερού της, όπου η σκηνή είναι κάθετη και οι ακροβάτες δίνουν εναέρια μάχη φορώντας προστατευτικά και δεμένοι με σύρμα.


Η ακροβάτις, 31 έτους, βρισκόταν στη μέση του νούμερού της όταν άρχισε γρήγορα να ανεβαίνει, στο πλαίσιο του ακροβατικού της, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας. Καθώς ανέβαινε, το συρμάτινο σχοινί, με το οποίο ήταν δεμένη έσπασε.

Το πρόστιμο υπεβλήθη για ανεπαρκή εκπαίδευση χειρισμού του εξοπλισμού της Γκιγιό-Γκιγιάρ και του προγράμματος προστασίας από πτώση του τσίρκου, που δεν πληρούν τους πολιτειακούς κανονισμούς ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Διεύθυνση επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 7.000 δολαρίων στην εταιρεία Las Vegas MGM Grand, που φιλοξένησε το σόου, επειδή εξέθεσε τους υπαλλήλους της σε κινδύνους στο χώρο εργασίας, μεταξύ των οποίων κυλιόμενα πατώματα και σκόνη από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιεί το Τσίρκο για τις παραστάσεις του.

Τόσο το Τσίρκο όσο και η εταιρεία MGM Resorts, ιδιοκτήτρια του Las Vegas MGM Grand, ανέφεραν σε διαφορετικές τους ανακοινώσεις ότι θα ασκήσουν έφεση επί των αποφάσεων.

Η εκπρόσωπος του Τσίρκου Ρενέ-Κλοντ Μενάρ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η εταιρεία προχώρησε σε μία πλήρη κι εξονυχιστική αναθεώρηση των κανονισμών και διαδικασιών ασφαλείας μετά το ατύχημα.

Ο Άλαν Φέλντμαν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MGM Resorts, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ασφάλεια είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την εταιρεία του.

Η Γκιγιό-Γκιγιάρ, μητέρα δύο ανήλικων, συμμετείχε στο καστ του «KA» από το 2006. Είναι η πρώτη ακροβάτις που σκοτώνεται στη διάρκεια παράστασης κατά την 29χρονη ιστορία του Τσίρκου, σημείωσε εκπρόσωπός του λίγο μετά το ατύχημα.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ατρόμητος - Φωστήρας 7-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ατρόμητος - Φωστήρας 7-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ