2013-10-31 22:53:06
Φωτογραφία για Στο πλευρό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η Pfizer Hellas
Με δωρεά φαρμάκων συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ, η Pfizer Hellas στηρίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η εταιρεία δωρίζει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ περίπου 80.000 συσκευασίες φαρμάκων, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες φαρμακευτικής θεραπείας ενός εκτιμώμενου αριθμού περισσότερων από 50.000 ανασφάλιστων και άπορων ασθενών.

Η ανακοίνωση της δωρεάς της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Erik Nordkamp.

Η δωρεά περιλαμβάνει την παράδοση 80.000 συσκευασιών σημαντικών φαρμάκων με θεραπείες για την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία, φάρμακα κατά του καρκίνου, της νόσου Alzheimer, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας καθώς και εμβόλια, αντιβιοτικά και βιολογικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Με αυτή την πρωτοβουλία, η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα ωφεληθούν περίπου πενήντα χιλιάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, που διαμένουν στην Αττική και έχουν πρόσβαση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και πολίτες σε όλη την Ελλάδα, αφού υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που υποστηρίζονται από τον ΙΣΑ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε δήμους, τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και μητροπόλεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Erik Nordkamp: «Η Pfizer Hellas δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην Ελλάδα και έχει μια μακρά ιστορία στην υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών, για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας, όχι μόνο μέσω της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες εργαζόμαστε.

Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, να κάνουμε μια αποτελεσματική προσφορά στη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία, καθώς επίσης να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών μας ώθησαν να δράσουμε και να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δωρεά, με σκοπό να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μέσα από τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ.

Επιλέξαμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α. γιατί διαπιστώσαμε ότι η λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, των εγκαταστάσεων και του φαρμακείου έχουν ελεγχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ορθή φύλαξη και διάθεση φαρμάκων. Επιπλέον ο Ι.Σ.Α. μας έχει διασφαλίσει ότι η διάθεση των φαρμάκων γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς, που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πρόσβασης στις αναγκαίες φαρμακευτικές θεραπείες».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιος Πατούλης τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Pfizer Hellas για την πολύ σημαντική δωρεά της προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α., που είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ από φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Η δωρεά αυτή αποτελεί μια ακόμη ουσιαστική και έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με την φιλανθρωπική οργάνωση “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να καλύψουμε τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων συνανθρώπων μας για ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα.

Στη δική σας δωρεά θα προσθέσουμε το περίσσευμα εθελοντικής προσφοράς των δεκάδων ιατρών που στελεχώνουν το Ιατρείο μας, ώστε όλοι μαζί να καλύψουμε τις ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης περισσότερων από 50.000 ανασφάλιστων συνανθρώπων μας, σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ, άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη σας στον Ι.Σ.Α. κι εύχομαι ειλικρινά η σημερινή μέρα να αποτελεί την αφετηρία μιας σταθερής μεταξύ μας συνεργασίας, που θα υπηρετεί έναν κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, έναν υγιέστερο κόσμο».

Τα φάρμακα της δωρεάς έχουν επιλεχθεί κατόπιν συζητήσεων και συμφωνίας με τον ΙΣΑ σχετικά με τις ιατρικές προτεραιότητες και τις θεραπευτικές ανάγκες που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, η αναλογία των φαρμάκων της δωρεάς αντικατοπτρίζει τις πωλήσεις μας σε ολόκληρη την Ελληνική λιανική αγορά φαρμάκων.

Pfizer Inc: Mαζί για ένα υγιέστερο κόσμο

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι: Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα φροντίδας υγείας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας».

medicalnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ