2013-11-01 00:18:06
Φωτογραφία για «Κρατούμαστε στη Συρία παρά τη θέλησή μας», λένε δύο Νορβηγίδες που πολεμούν με τους αντάρτες
Ο πατέρας δύο νεαρών Νορβηγίδων που έφυγαν από το σπίτι τους για να πολεμήσουν στη Συρία υποστηρίζει ότι έλαβε ένα μήνυμα από τις κόρες του στο οποίο του δηλώνουν ότι οι αντάρτες τις κρατούν παρά τη θέλησή τους.

«Κρατούνται παρά τη θέλησή τους και έχουν μετανιώσει για αυτό που έκαναν. Θέλουν να επιστρέψουν», είπε στη δημόσια τηλεόραση NRK ο πατέρας τους, ένας Σομαλός που εγκαταστάθηκε στη Νορβηγία το 2000.

Ο πατέρας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, μίλησε στο κανάλι από την πόλη Αντάκια της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πριν από περίπου 10 ημέρες ο πατέρας κατήγγειλε στις αρχές της Νορβηγίας την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών, ηλικίας 19 και 16 ετών. Οι αδελφές έφυγαν από το σπίτι τους και του έστειλαν ένα μήνυμα στο οποίο εξηγούσαν ότι πήγαιναν να αγωνιστούν εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Οι μουσουλμάνοι δέχονται επιθέσεις από παντού και πρέπει να κάνουμε κάτι. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους μουσουλμάνους και ο μοναδικός τρόπος είναι να βρισκόμαστε μαζί τους, στα βάσανα και τις χαρές τους», έγραφαν οι δύο κοπέλες.


Σύμφωνα με τον πατέρα τους, οι κόρες του στρατολογήθηκαν από αγνώστους στη Νορβηγία. Την Τρίτη επικοινώνησαν και πάλι μαζί του, μέσω Facebook, και του είπαν ότι βρίσκονται στη Συρία αλλά δεν ήξεραν πού ακριβώς.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ενημέρωσε την Ιντερπόλ για την υπόθεση αυτή.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε στο NRK ότι η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι οι δύο αδελφές βρίσκονται στη Συρία και κρατούνται παρά τη θέλησή τους, όμως εάν αυτό αποδειχθεί αληθές, τότε «η υπόθεση ασφαλώς θα είναι πολύ σοβαρή».

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νορβηγίας εκτιμούν ότι 30-40 πρόσωπα έχουν φύγει από τη χώρα για να πολεμήσουν στη Συρία.

kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ