2013-11-01 00:13:22
Φωτογραφία για Με τον κόσμο δίπλα της… και με νεαρούς πέρασε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΛΚ
Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Καλλονή παρά την ισοπαλία (2-2) με τον Πιερικό στο Στάδιο Κώστας Κεντέρης της Καλλονής.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη στην πρώτη της φετινή εμφάνιση στη φυσική της έδρας μετά από 907 ημέρες, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, λίγο έλειψε να χάσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ήλεγξαν το ρυθμό και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Καζάκη.

Η αντίδραση του Πιερικού ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μπρίτο με δύο προσωπικά του γκολ (48', 68') έφερε το ματς στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα πίεσαν για να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όμως δεν τα κατάφεραν και η Καλλονή στην πρώτη της φετινή εμφάνιση στη φυσική της έδρας πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.


Ο Γιάννης Μαντζουράκης, αρκετά εκνευρισμένος από την απόδοση των παικτών του, παρακολούθησε όρθιος τα τελευταία λεπτά και σίγουρα υποδέχθηκε με ανακούφιση το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, αφού η ομάδα της Καλλονής με τις επίσης πολλές αλλαγές στην 11άδα της, πήρε την πρόκριση και θα βρίσκεται έτσι στην κλήρωση της ΕΠΟ για τη Φάση των "16".

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή της ΑΕΛΚ στη φυσική της έδρα, την Καλλονή και το Στάδιο "Κώστας Κεντέρης", που γέμισε από περίπου 1200 θεατές . Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχαν φροντίσει μάλιστα να τοποθετηθεί μια λυόμενη κερκίδα απέναντι από την κεντρική, την οποία προτίμησε αρκετός κόσμος, ιδίως όσοι ήρθαν στο γήπεδο μετά την έναρξη του αγώνα. Άλλωστε η μέρα ήταν εργάσιμη και η ώρα έναρξης (14:30) αρκετά νωρίς.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Γάλας, Κριπιντίρης, Αναστασιάδης, Λίμα, Σιλιγαρδάκης, Γιουκαρής (74' Γκάσιτς), Μανούσος, Βλαστέλλης (88' Ντάμπος), Χουάνλου (88' Nτος Σάντος), Καζάκης.

Πιερικός (Γ. Φοιρός): Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιρλίδης, Παπαδόπουλος (63' Αθανασίου), Μπρίτο, Μιχαηλίδης (71' Στεφανιδης), Παπατόλιος, Ίτσιος (83' Σερέτης), Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς, Μανίκας.

lesvospost.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ