2013-11-01 00:28:50
Φωτογραφία για Ζήτημα ασφάλειας απορρήτου μέσα στην Βουλή, έθεσε ο διοικητής της ΕΥΠ;
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε σήμερα (31/10/2013) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επειδή... ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας κατά την είσοδό του στη Βουλή (προκειμένου να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με υποκλοπές που καταγγέλθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ) συνοδευόταν από εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΥΠ προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα (εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κοινοβουλίου) για πιθανή ύπαρξη και λειτουργία «συσκευών παρακολούθησης» (οι γνωστοί «κοριοί»).

Σε αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε (ή να τους ενημερώσουμε) πως σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 3649/2008, που αφορά την λειτουργία της ΕΥΠ, στο οποίο απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση οποιονδήποτε στοιχείων και –φυσικά- των ονομάτων του προσωπικού της ΕΥΠ ακόμη και σε ΦΕΚ, ο κ. Δραβίλλας, λειτουργώντας υπό το γράμμα του ειδικού νόμου που αφορά την ευαίσθητη υπηρεσία στην οποία προΐσταται, ενήργησε σύμφωνα με το νόμο προσπαθώντας να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία των τριών (δύο γυναίκες κι ένας άντρας) συνοδών του που ήταν στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Με την συγκεκριμένη του ενέργεια, όμως, ο διοικητής της ΕΥΠ ουσιαστικά αμφισβήτησε τις υπηρεσίες ασφάλειας της Βουλής (υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μήνες έχει καταγγελθεί ότι η Βουλή φυλάσσεται από ιδιώτες "μηχανικούς ασφαλείας" και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση), οπότε και έθεσε σοβαρότατα θέμα όσον αφορά την εμπιστευτικότητα -διασφάλιση απορρήτου- που προσφέρεται σήμερα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Δεδομένου πως ο κ. Δραβίλλας είναι διοικητής της ΕΥΠ, και γνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους υποκλοπής συνομιλιών, αποκλείεται να ενήργησε απερίσκεπτα, όπως αποκλείεται και να μην ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο Υπ. Δημ. Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια αλλά και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για την πιθανότητα (τις υποψίες του) για μη ασφάλεια τήρησης της εμπιστευτικότητας στα όσα λέγονται εντός του Κοινοβουλίου Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ο κ. Δραβίλλας προκειμένου να δημιουργήσει τα απαραίρητα στεγανά για να μην κατηγορηθεί αργότερα ο ίδιος ως υπεύθυνος διαρροής της ενημέρωσής του προς τους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας...

Το σοβαρό του συγκεκριμένου θέματος είναι ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη σχετική ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής... Και αυτό αποτελεί έμμεση ομολογία πως οι "κοριοί" υπάρχουν μέσα στη Βουλή...

Η τραγωδία που άγγιξε τα όρια της γραφικότητας (προφανώς για λόγους επικοινωνιακούς) είναι οι ανακοινώσεις (τύπου Λιάνας Κανέλλη) περί μη αναγνώρισης από την δικής της πλευρά της εμπιστευτικότητας (υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και το άρθρο 14 του ν. 3649, τόσο οι πολιτικοί που μετέχουν σε επιτροπές εμπιστευτικότητας, όσο και οι υπάλληλοι της Βουλής, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν την εμπιστευτικότητα οιασδήποτε πληροφορίας -γραπτής ή προφορικής- γίνουν μάρτυρες).

Το πλέον σημαντικό είναι πως η συγκεκριμένη ενέργειά του ο κ. Δραβίλλας υπονόησε την ύπαρξη ρωγμής στην ασφάλεια και την διατήρηση εμπιστευτικών συζητήσεων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει το προεδρείο της Βουλής και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης (ως πρόεδρος της Βουλής), που φέρει την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν εντός όλων των χώρων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

kostasxan.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ