2013-11-01 01:05:06
Φωτογραφία για Άρ. Πάγος: Ζητά άρση ασυλίας Γεωργιάδη & Σταθάκη
Την αρση της ασυλίας των βουλευτών Αδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) και Γιώργου Σταθάκη ( ΣΥΡΙΖΑ) ζητεί ο Αρειος Πάγος ο οποίος διαβίβασε στην Βουλή τις σχετικές δικογραφίες.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Συμφωνα με τα αναφερόμενα στην μήνυση, το αδίκημα διεπράχθη από τον Ιανουάριο ΄'εως τον Απρίλιο του 2013.

Ως προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης Γιώργο Σταθάκη το αίτημα του Αρείου Πάγου προς την Βουλή αφορά άδεια προκειμένου να συνεχιστεί ποινική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε βάρος του.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄ εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.00 ευρώ.


Το βούλευμα αποδίδει στον κ. Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κ.λπ.

Στο σημείωμά του προς την Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης αναφέρει ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβαση εξουσίας. Το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, καταλήγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συγκεντρώθηκε νόμιμα χωρίς την άδεια της Βουλής.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ