2013-11-01 01:23:06
Φωτογραφία για Αποκλειστικό: έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα της αναδιάρθρωσης και της επόμενης ημέρας του ΕΟΠΥΥ και ο κύβος όπως όλα δείχνουν ερίφθη!

Ο ΕΟΠΥΥ παύει να υφίσταται ως πάροχος υγείας και ο ρόλος του στο εξής θα είναι μόνο του αγοραστή, ενώ σημαντικό ρόλο στην νέα Μετα ΕΟΠΥΥ εποχή, θα διαδραματίσουν οι Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες θα λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο και ως μικρά υπουργεία Υγείας διάσπαρτα ανά την επικράτεια.

Οσον αφορά δε τα Κέντρα και τις Δομές Υγείας του Οργανισμού αυτά – αφού αναδιαρθρωθούν που σημαίνει ότι κάποια θα κλείσουν- θα απορροφηθούν από τον νέο Οργανισμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onmed.gr , όπως προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους δύο επικεφαλής των πορισμάτων για την ΠΦΥ κ.κ. Παύλου Θεοδωράκη και Κυριάκου Σουλιώτη, αλλά και με τον γενικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Βαφειάδη (εξαιτίας της απουσίας του προέδρου κ. Δημήτρη Κοντού στο εξωτερικό), το θέμα έχει κλείσει και απομένει μόνο η συνναίνεση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα.


Μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας στην χθεσινή συνάντηση- στην οποία παρότι είχε προσκληθεί και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας δεν απεδέχθη την πρόσκληση- φαίνεται ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνούν στην επιλογή αυτή. Δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ να μεταμορφωθεί αποκλειστικά σε αγοραστή, αφήνοντας οριστικά πίσω του τον ρόλο του παρόχου υγείας και μαζί με αυτόν και τα ελλείμματα. Αλλά και τα δύο πορίσματα τόσο του κ. Σουλιώτη όσο και του κ. Θεοδωράκη – το οποίο υποστηρίχθηκε από την Task Force- δεν φαίνεται να έχουν σημαντικές αποκλίσεις.

Ετσι, δεν απομένει παρά η τελική σφραγίδα από τους δύο ισχυρούς άνδρες της κυβέρνησης κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο για να κλείσει οριστικά το θέμα και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας. 

http://www.onmed.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ