2013-11-02 23:49:12
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός είναι o μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90’ κέρδισαν τον Παναθηναϊκό με 1-0. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλό, αν και στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για γκολ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με τον Φιγκερόα στην ενδεκάδα, παρά το γεγονός ότι ο φορ των «πράσινων» είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Νάνο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Μέντες ήταν το αμυντικό χαφ, με τον Λαγό δεξιά, τον Ζέκα αριστερά και τον Πράνιτς σε επιτελικό ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς, του Μπεργκ και Φιγκερόα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ρομπέρτο στην εστία και τους Σιόβα-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο και τον Σαλίνο στο δεξί. Οι Μανιάτης, Σάμαρης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Κάμπελ δεξιά και τον Φουστέρ αριστερά, ενώ ο Σαβιόλα έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου.


Στο 15’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Μήτρογλου πήδηξε ψηλά και έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Καπίνο εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόνρερ. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε γενικές γραμμές, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έδειξε πολύ πάθος, όμως οι τρεις μέσοι του δέχθηκαν κίτρινες κάρτες.

Για τον Ολυμπιακό κάρτα είδε στο πρώτο μέρος ο Ρομπέρτο για διαμαρτυρία. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να αναστατώνει την «κόκκινη» άμυνα. Στο 41’ ο Φιγκερόα έκανε κίνηση προς την μπάλα και μπέρδεψε τον Ρομπέρτο που έδιωξε με υπερένταση πάνω στον Μανωλά, με την μπάλα να περνά κόρνερ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43', όταν ο Μέντες βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Στο 51’ ο Χολέμπας εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε, όμως ο Σίλντενφελντ έβαλε την κόντρα και παραχώρησε το κόρνερ.

Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 58’. Από την φοβερή πάσα του Πράνιτς στον Τριανταφυλλόπουλο, ο νεαρός αμυντικός μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο με σπουδαία απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 60’ ο Ολυμπιακός απάντησε με την κεφαλιά του Μήτρογλου την οποία απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Καπίνο.

Στο 66' δυνατό σουτ του Μανιάτη από πλάγια θέση πέρασε άουτ, ενώ η ευκαιρία του ματς για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στο 70’. Ο Φιγκερόα πήρε την μπάλα από τον Μέντες και βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά έστειλε την μπάλα έλάχιστα άουτ!

Το 0-0 φαίνονταν πως δε θα αλλάξει, όμως ο Μήτρογλου στο 90’ έκανε τη διαφορά. Από ασίστ του Φουστέρ και ολιγωρία της πράσινης άμυνας ο Μήτρογλου πλάσαρε τον Καπίνο και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ